ANJIN SVET: KNJIGA KOJU ĆE MALIŠANI PAMTITI

Naša poznata spisateljica za decu, Lela Stojanović, nedavno je za izdavačku kuću Laguna objavila novi roman za najmlađe pod naslovom “Anjin svet”. 

Ovaj roman koji se zaista pamti, bez obzira na uzrast čitaoca, nosi važnu i snažnu poruku, suštinsku životnu lekciju: Prihvati sebe takvim kakav jesi. 

Radi se o toploj i optimističnoj priči iz pera autorke koja je na sebe skrenula pažnju sa prethodna dva romana o veštici Niki, kao i mnogobrojnim dečjim pesmama obrađenim u tri zbirke,

Roman “Anjin svet” uči nas da su hrabrost, odlučnost i prihvatanje (sebe i drugih) put koji vodi do istinske sreće.

U centru ovog ostvarenja nalazi se Anja, gluvonema devojčica. Da bi joj specijalizovana škola bila bliže, preseliće se s roditeljima u drugi grad. Anjina otvorenost i iskrenost, životna radost koju nosi u sebi i neizmerna podrška brižnih roditelja i duhovite bake pomoći će joj da stekne nove prijatelje i uspe u poduhvatima koji na prvi pogled izgledaju neizvodljivo.

Priča o devojčici Anji jednostavno je rešila da se ispriča, navodi Lela:

’’Još kao dete susrela sam se i odrastala zajedno sa osobama oštećenog sluha i govora. Iz tog perioda nosim pregršt divnih uspomena. Iznova bi me sva ta deca zadivila svojom upornošću, optimizmom i neustrašivošću. Najveća prepreka za stvarnu sreću je prihvatiti sebe takvim kakav jesi. Anja je uspela da to učini i od tada je njen život mnogo lepši i bolji”, kaže naša poznata književnica za decu i dodaje:

“Verujem da će se mnogi mladi čitaoci, čitajući knjigu zabaviti ali i dosta toga naučiti . Da će mnogima dati snagu da se izbore sa svojim problemima i predrasudama. U knjizi se umesto ilustracija nalaze slova dvoručne azbuke znakovnog jezika a sve sa namerom da čitaoci nauče azbuku i tako se donekle upoznaju i približe Anjinom načinu komunikacije.’’