APGRADE FESTIVAL SE PRESELIO U VIRTUELNI SVET

Jedan od vodećih domaćih festivala elektronske muzike se zbog epidemije koronavirusa ove zime privremeno izmešta u virtuelni prostor. Apgrade pruža jedan od mogućih odgovora kako festivalski koncept, kao deo uzbudljive lokalne muzičke scene, može da se razvija uprkos nesvakidašnjim preprekama i izazovima.

Priprema i produkcija onlajn izdanja festivala bili su prilika da se nakon duge pauze angažuje kompletan Apgrade tim, a vreme koje su proveli na obali Dunava, u sinematičnom industrijskom ambijentu Luke Beograd i silosa Žitomlina, inspirisalo je učesnike sa obe strane kamere da iznedre i dokumentuju niz uzbudljivih performansa.

Pored reprezentativnog preseka domaće DJ scene svakako se izdvojio sastav Bella Technika koji u okviru svog koncertnog nastupa premijerno predstavlja novi album, planiran za 2021.

Nastupi ove raznovrsne selekcije izvođača zabeleženi su u najvišem 4K standardu – okom, optikom i pokretom kamera direktora fotografije Ivana Šijaka i Petra Popovića kao i njihovih saradnika, studenata Fakulteta dramskih umetnosti.

 

Medijski umetnik i VJ Izvanredni Bob i Apgrade tim radili su na ukupnom konceptu i realizaciji, art direkciju festivala potpisuje Marko Vuleta Đukanov, dok je izboru izvođača doprineo i beogradski klub Drugstore čija selekcija obuhvata jednu dnevnu programsku celinu.

Od 12. decembra, prvog termina premijernog emitovanja muzičkog programa, imaćete priliku i da posetite Apgrade online shop gde će se naći ekskluzivni serijal majica sa ilustracijama koje su kreirali dizajneri Stefan Unković, Braća Burazeri i Marko Vuleta Đukanov (floatingbastard). Kupovinom majica iz posebne Apgrade kolekcije direktno podržavate umetnike koji godinama rade vizuelna rešenja za vaše omiljene festivale i žurke u Beogradu.

Zajedništvo, solidarnost, kreativnost i snaga oduvek su bili sastavni deo kulture i zajednice elektronske muzike – ovaj period je vreme da se te vrednosti pokažu na delu.

Pozovite prijatelje na Apgrade 2020 online i podržite domaće umetnike – ostanimo povezani uprkos fizičkoj distanci!

FOTO: MistifyYourLife