ART FAMILY SVIRA ZA DAME U NIŠU

Povodom Međunarodnog dana žena, 3 dana nakon ovog praznika, u sredu, 11. marta od 20 sati u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu koncert “Damama na dar” održaće septet Art family. Ovim nastupom biće otvorena ovogodišnja koncertna sezona niškog Fakulteta umetnosti.

Ovaj ansambl izvešće dela Ludvig van Betovena, Viktora Vlasova i Astora Pijacole.

Sastav Art family formirali su Nikola i Bojana Peković u saradnji sa kolegama Aleksandrom Jakovljevićem – violončelo, Andrijom Minčićem – klarinet i Nikolom Cvetkovićem- klavir.

Uz podršku perkusija, klavira, violine, violončela, klarineta, violončela, bubnjeveva i bas gitare oni promovišu tradicionalne, porodične i ljudske vrednosti zbog čega nailaze na podršku velikog dela kako domaće tako i međunarodne javnosti – navode na Fakultetu umetnosti.

Deo septeta koji će nastupiti na koncertu su i Aleksandar Beljaković – bas gitara, David Saramandić – violina i Đorđe Hartl – perkusije i bubanj.

Koncert “Damama na dar” zajednički organizuju Fakultet umetnosti i Srpska akademija nauka i umetnosti, Ogranak SANU u Nišu.

IZVOR: Južne vesti