AUTIZAM: INSAJDERSKA PRIČA

Život nosi razne tajne. Jedna od onih u koje je teško proniknuti, i shvatiti ih,  jeste autizam.

Ukoliko želite da saznate više o autizmu, postoje razni priručnici kako da pomognete autističnom detetu, memoari koje su uglavnom pisali roditelji o tome kakav je uticaj imao autizam na njihovu porodicu ili autobiografije koje su napisali odrasli sa autizmom. Veoma je malo istinskih memoara dece sa autizmom.

Jedna takva knjiga je pred vama.

Pisao ju je dečak srednjoškolac, odrastao u Beogradu, veoma inteligentan i osetljiv. Pisao ju je na engleskom jeziku jer je teško podnosio našu svakodnevicu pa je izabrao drugi jezik da ne bi imao dodira sa našim okruženjem

Zato je Laguna objavljuje dvojezično, u originalu na engleskom jeziku i u prevodu na srpski.

Knjiga „When you get a signal / Kada dobijete signal“ sadrži pesme i priče, predstavlja iskreno svedočenje o odrastanju i spoznavanju sveta deteta sa autizmom, nekad otvoreno bolno, nekad prikriveno, ali sigurno autentično.

Pitate se zašto da pročitate ovu knjigu.

Možda ćete videti da postoje i neki drugi svetovi, koji nisu daleko, nego baš blizu.

Možda zato što će knjiga u vama izazvati snažne emocije i shvatićete da smo svi isti, samo imamo drugačiji odnos prema svetu.

I na kraju, zato što sav prihod od prodaje ovog izdanja ide Savezu udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom.

Knjigu „When you get a signal / Kada dobijete signal“ možete pronaći od ponedeljka 11. maja u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.