BAD BLOOD – HARD ROCK NA NAJBOLJI NAČIN

Alen Brentini, poreklom Riječanin, danas stanovnik celog sveta, kao uvertiru za novi album “Modern Love”(čiji izlazak se očekuje u septembru), objavio je novi singl pod nazivom “Bad Blood”.

Radi se o žestokom, hard-rock zvuku, a inspiracija je potekla od socijalno – političkih momenata, te  od moćnika koji upravljaju “običnim čovekom”.

Iza teksta se krije negativna i otrovna vibracija, koja nam je svakodnevno servirana kroz lažne vesti i lažna obećanja.

U pesmi “Bad Blood” su svirali Dušan Kranjc – bubnjar famoznog dueta 2Cellos, kao i basista Arsen Uran.

 

U svojoj dosadašnjoj karijeri Alen Brentini je sarađivao sa mnogim poznatim imenima. Osim što je gitarista najveće austrijske pop zvezde Andreasa Gabaliera sa kojim je odsvirao gotovo sve stadione i arene u Austriji, Nemačkoj  i Švajcarskoj, nastupao je sa mnogim svetskim imenima :

Marco Mendoza (Whitesnake, Thin Lizzy), Jen Majura (Evanesence, sa kojom uskoro izdaje i album), Scott Henderson, Joey Heredia, Renato Neto (Prince),  Richie Kotzen, Kee Marcello (Europe), Marco Mendoza, Nicole McCloud (Michael Jackson, Sting), Michael T.Ross (Lita Ford, Hardline), Eric Martin (Mr.Big),  Paul Gilbert (Mr.Big), Kiko Loureiro (Megadeth) i mnogim drugima.

Kranjc, Bentini i Uran

Interesantno je spomenuti i njegov ugovor sa proizvođačem gitara Ibanezom sa kojim se može očekivati i Signature Ibanez serija instrumenata sa njegovim imenom.

Svoj prvi album „Black Tears“  Alen Brentini je izdao za austrijsko, nemačko i švajcarsko tržište, i to za Mercury Records/Universal Music Group, te sa tim albumom (prodatim u više od 50.000 primeraka) napravio odličan temelj za ono što ga tek očekuje – novi album nakon kog će uslediti prva velika evropska turneja, krajem ove i početkom sledeće godine.