BEDEM KNJIGE U POLETU

Izdanja Bedem knjige biće predstavljena večeras u 18 sati u okviru VII Festivala fantastične književnosti Art Anima u Poletu, kafe galeriji u Cetinjskoj.

Na predstavljanju će biti reči o četiri do sada objavljene knjige: dve zbirke priča “Brda” (2020) i “Priče lopova poštenjačine” (2021), romanu “Jezava” i poemi za decu “Olalije”.

Razgovor sa autorima vodiće Jovana Dišić, filolog i folklorista.

Sanja Savić Milosavljević je rođena u Sarajevu 1988. godine, završila je osnovnu i srednju školu na Palama. Diplomirala je i završila master studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu gde je 2019. odbranila doktorski umetnički projekat Dugometražni animirani film Priča o Miki mravu: Funkcije filmskog scenarija u procesu adaptacije proze u animirani film.

Autorka je scenarija za nekoliko kratkih filmova, te scenarista, reditelj i animator dva kratka animirano-igrana filma – Bubamara i Kako mravi i krave utiču na ženski život (prikazani na nekoliko festivala u Srbiji i inostranstvu). Sa Vladimirom Radovanovićem, koautor je eksperimentalnog muzičkog filma Vitraž u d-molu.

Dugometražni igrani film Naši očevi, majke i njihova djeca premijerno je prikazan na Festu 2017. godine, a potom na još desetak festivala u Srbiji i inostranstvu.

Autorka je scenarija za 15 epizoda TV serije Vreme zla po romanu Dobrice Ćosića.

Živi i radi u Beogradu.

Mladen Milosavljević je rođen 1982. godine u Smederevskoj Palanci. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na Odeljenju za Etnologiju i antropologiju.

Urednik je sajta Omaja, posvećenom temama iz oblasti folklorne fantastike.

Vlasnik je izdavačke kuće Bedem.

Autor je nekoliko dokumentarnih i jednog igranog filma, Naprata (2013)

Pisac je romana Kal juga (2018.), Jezava (2020) i poeme za decu Olalije (2021)

Živi i radi u Beogradu.