BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE OBUSTAVIO PRODAJU KARATA

Prodaja ulaznica za 17. izdanje Beogradskog festivala igre je obustavljena! Razlog – naravno – pandemija Korona virusa i restrikcije u okupljanjima koje je nametnula Vlada Srbije. 

Kako će 17 praznik za sve one koji vole moderni balet, teatar igre, ples, izgledati – ne zna se još uvek. Ne zna se ni kada će zaista biti održan.

Postoji još uvek nota optimizma da će aprilske predstave biti odigrane, ali su martovski događaji – otkazani, a nekima je već poznat novi datum odigravanja.

Nastupi Njujork Siti baleta u Novom Sadu i Beogradu, zakazani za 13. i 14. mart, kao uvod u 17. Beogradski festival igre, odloženi su za 7. novembar u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, odnosno 8. novembar u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Aja Jung, direktorka BFI uspela je da nastup Drezden Frankfurt kompanije, koja je u Sava Centru trebalo da otvori ovogodišnji festival 21. marta – pomeri za 17. septembar. Ova trupa će nastupiti sa specijalnim koreografijama Jakopa Gordanija, koje su kreirane u čast beogradskog festivala.

Beogradsko dramsko pozorište će 19. septembra ugostiti argentinsku trupu Un Payo Rojo, koja će dan kasnije nastupiti u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Ova trupa trebalo je da nastupa 25. i 26. marta.

Trupa Body Traffic iz Los Anđelesa nastupiće u Madlenianumu i Srpskom narodnom pozorištu 20. i 21. septembra – umesto 24. i 25. marta.