BILO JEDNOM U HOLIVUDU OTVARA DRIVE-IN BIOSKOP NA ADI

Drive in bioskop na Adi Ciganliji 1. juna u 21 sat otvoriće deveti film Kventina Tarantina, ostvarenje ovenčano sa dva Oskara, “Bilo jednom u Holivudu”! 

Gledaoci će moći pod otvorenim zvezdama da gledaju projekcije filmova na platnu dimenzija 12 x 6 metara i 4k projektorom sa 33 hiljade lumena u prvoj filmskoj projekciji na otvorenom.

Glavni glumački akteri jednog od najgledanijih filmova iz prošle godine, kao i dvostrukog dobitnika Oskara, su Bred Pit, koji je za ovaj film dobio svog prvog glumačkog Oskara u karijeri za sporednu mušku ulogu i Leonardo Di Kaprio, koji je bio nominovan za Oskara za glavnu mušku ulogu za istoimeno ostvarenje.

Film prati avanturu glumca i njegovog dvojnika, koji kreću na put kako bi pronašli svoje mesto pod Suncem u filmskoj industriji daleke 1969. godine u Los Anđelesu.

Rik Dalton ( Leonardo Di Kaprio), bivša zvezda jedne vestern TV serije i njegov dugogodišnji dvojnik Klif But ( Bred Pit ), u poslednjoj fazi zlatnog Holivuda bore se za svoj uspeh u svetskoj prestonici filmske industrije koju više ne mogu da prepoznaju.

Dodatna iskušenja će se javiti kada Rik za komšinicu dobije prelepu glumicu – Šeron Tejt, u čijoj se ulozi našla Margo Robi, inače ovogodišnja dobitnica Oskara za sporednu žensku ulogu u filmu „One su bombe”.

Nakon Bilo jednom u Holivudu, na platnu bioskopa na otvorenom, do kraja juna biće reprizirani i 
Deadpool 2, film Dejvida Liča iz 2018.godine, koji je na veliko platno doneo i srpskog glumca Stefana Kapičića, koji u filmu tumači lik natrprirodnog bića Kolosus ); Boemska rapsodija iz 2018. godine, biografski film koji opisuje život i rad frontmena planeternog rock sastava The Queen, Fredija Merkjurija , ali i  domaće ostvarenje – film Otac Srdana Golubovića – dvostruki dobitnik nagrada na ovogodišnjem Berlinaleu, gde je i doživeo svoju premijeru ( nagrada publike u programu Panorama i nagrada ekumenskog žirija ).

Publika će se podsetiti i klasika,  čuvenih „FEST-ovaca“ iz 1971. godine: Goli u sedlu, 2001: Odiseja u svemiru i  Vudstok ,  a uživaće  i uz četvorostrukog ovogodišnjeg Oskarovca, južnokorejski film Parazit,  koji se nalazi i na repertoaru kućnog bioskopa MOJ OFF.

Biće prikazani i naslovi kao što je čuveni horor iz 2019. godine Doktor Sleep Majka Flanagana, baziran na čuvenom istoimenom romanu Stivena Kinga iz 2013.godine , ali i  Pulp Fiction, Blade runner  i mnogi drugi.

Bioskop na otvorenom od 01. do 07. juna emitovaće besplatne projekcije filmova svake večeri, dok će nakon toga dani rezervisani za film biti sreda, četvrtak, petak, subota i nedelja.

Rezervacija karata vršiće se preko sajta Kombank Dvorane www.kombankdvorana.rs. Neophodno je da se rezervacija odštampa, što će ujedno biti ulaznica za film. Prostor će za posetioce biti otvoren sat vremena pre početka filma, a rezervacija je neophodna!

Kompletan repertoar  biće dostupan na veb stranici Dvorane od 01. juna.