ČETIRI IZLOŽBE U BEOGRADSKOM KULTURNOM CENTRU OTVARAJU IZLAGAČKU SEZONU

U četvrtak, 28. januara, tačno u podne počinje izlagačka sezona u Beogradskom kulturnom centru sa – ni manje ni više – nego četiri izložbe! Zbog pandemije korone neće biti priređena zvanična otvaranja. Ulaz je slobodan, a izložbe će biti otvorene do 4. marta. 
Specijalizovana fotografska Galerija Artget Kulturnog centra Beograda u godini jubileja (20 godina postojanja) predstaviće izložbu Raw Perspectives koju priređuje sada jedanaestočlani fotografski kolektiv Belgrade Raw, kolektivni umetnički direktor(at) Galerije u 2013. godini.
Raw Perspectives nudi poglede troje autora: Jelene Nikolić, Predraga Đulinca i Stefana Jovanovića.
U Likovnoj galeriji biće postavljena izložba pod nazivom Ulica! Grafiti scena iz blokova, radovi grafiti crtača u prestižnom beogradskom izložbenom prostoru, koji će biti izvedeni u realnom vremenu, kao nepredvidlјivi performans u kome sama akcija predstavlјa poruku.
Zajednički rad pod nazivom Ulica! osmišlјen je kao jam akcija grafiti crtača Hope-a, Cash-a, Junk-a i njihovih gostiju Sub Zero-a i Abs-a koji dolaze iz potkuluturnog milјea novobeogradskih blokova.
Prvi put projekat Femkanje priređuje izložbu u Beogradu, u Galeriji Podroom, čije izdanje će biti posvećeno temi koju je i Kulturni centar Beograda postavio kao tematski konceptualni okvir za 2021. godinu – Prostori zajedništva. Ovoj temi Femkanje će kao i u prethodnim svojim radovima, pristupiti kroz fokus na zvuk i komunikaciju.
Izložba Femkanje – Prostori zajedništva realizuje se kroz offline postavku, koju čini 18-kanalna zvučna instalacija u prostoru galerije sačinjena od arhivskog materijala i online postavku odnosno bazu podataka zvučnih intervencija savremenih umetnica i umetnika iz Srbije, zemalјa bivše Jugoslavije, Evrope i šire.
U Filmskoj galeriji (foaje DKC-a), biće postavljena izložba kostimografa Ljiljane Petrović, pod nazivom Oko kina – filmski kostim, koja predstavlja jedinstveni omaž rediteljima Goranu Markoviću i Srdanu Goluboviću, a biće otvorena do 28. marta.
Ova izložba koncipirana je kao skup kostimografskih radova, fragmenata, likovnih skica, fotografija i predstavlјa autentično svedočanstvo i dopunu recepciji filmskog kostima, koji kao dokumentarni narativi pripovedaju o gradaciji stvaralačkog procesa i različitim kostimografskim postupcima, što daju originalnost i konačno oblikovano delo – film.