ČORBA SE ZAUVEK OPROSTILA OD SVOG LEGENDARNOG BASISTE

Kada se na Tašmajdanu iz usta Mine Aleksić, ćerke pokojnog Miše, basiste “Riblje čorbe” čulo “Srećan rođendan, tata. Volimo te, ovo je za tebe”, svima je krenula suza. I ta suza se skotrljala niz obraz kad je Miša Amadeus, tehničar “Riblje čorbe” izašao na scenu i na Mišinoj bas gitari “probao ton”… 

Mina Aleksić se oprašta od oca FOTO: Dušan Milenković

Upravo tako je 16. avgusta 2021. na dan kada je rođen čuveni Miša Aleksić, počeo i finalni oproštaj od dobrog, nasmejanog čoveka srpske rok scene, koji je izgubio bitku sa korona-virusom 29. novembra prošle godine. 

Na koncertu njegovog benda ovaj put su nastupili i posebni gosti: Momčilo Bajagić Bajaga, Zvonimir Đukić Đule, Nikola Čuturilo Čutura i Žika i Dragi Jelić (Yu grupa).

Žika i Dragi Jelić u čast Miše Aleksića FOTO: Dušan Milenković

Uz zvuke pesme „Ubijaju rokenrol“ počeo je zvaničan deo koncerta, grupa Riblja čorba nizala je hitove koje je stvarao Miša Aleksić, među kojima su „Ja ratujem sam“, „Ko te ljubi dok sam ja na straži“, „Priča o Žiki Živcu“, „Lud 100%“ a premijerno je izvedena poslednja pesma koju je Miša komponovao, „Dve gitare“, a koja će se naći na najnovijem albumu „Riblje čorbe“.

Nikola Čuturilo Čutura na tašmajdanskom koncertu FOTO: Dušan Milenković

Čutura je izveo pesme „Zvezda potkrovlja i suterena“ i „Sutra me probudi“, Žika i Dragi Jelić: „Svirao je Dejvid Bovi“ i „Amsterdam“, Đule je otpevao sa Borom hitove „Rokenrol za kućni savet“ i „Ostaću slobodan“, a Bajaga je izveo legendarne numere „Kad hodaš“ i „Dobro jutro“ koje je komponovao zajedno sa Mišom Aleksićem.

Momilo Bajagić Bajaga pozdravlja publiku na Tašmajdanu FOTO: Dušan Milenković

U publici na Tašu bili su fanovi iz celog regiona, tako da su mogli da se vide transparenti i iz Slovenije, Hrvatske, kao i iz mnogih mesta u Srbiji (Sopot, Beograd…). Među repertoarom su se našle i legendarne pesme, uz horsko pevanje publike: „Kada padne noć“, „Pogledaj dom svoj, anđele“, „Kad sam bio mlad“ i „Lutka sa naslovne strane“. Na video bimu smenjivale su se Mišine fotografije.

Koncert su organizovali Centar beogradskih festivala – CEBEF i Melos Estrada. Sav prihod koncerta namenjen je porodici Miše Aleksića.