DELIRIJUM KOJI OBEĆAVA

PIŠE: Zoran VULOVIĆ

Kada sam odslušao i pogledao prvi singl (i spot) benda Xena, poželeo sam da je Dejan Bošković, osnivač Ammonite Records još uvek živ. Jer, verujem da snazi ovog benda ne bi odoleo. 

Uostalom, selektori Femixete9, Ana Marija Cupin i Milena Milutinović (Repetitor), Ana Janković (Stray Dogg) i Katarina Mitić (Femix) su osetili upravo tu snagu, pa se pesma benda Xena “Delirijum” našao na prvom disku ove kompilacije.

 

Iz svakog odsviranog tona u ovoj pesmi čuje se mračna, psihodelična orijentacija, koja će zasigurno imati svoje mesto na sceni u Srbiji. Zvuk je dobro izbalansiran a vokal jasan, sa dobrom tehnikom zahvaljujući kojoj se raspoznaje svaka reč – što je, nažalost, retkost u poslednje vreme, naročito kod mladih bendova. 

Postoje već tri godine. Kvartet su sa ženskom i muškom polovinom: Ana Konstantinović peva; Vida Jovanović svira bubanje. Petar Popović i Aleksa Lukić sviraju gitare.

Iza sebe imaju nekoliko nastupa, od kojih su najvažniji oni na zatvaranju Animator Festa i na Femix Festu.

Čekamo njihov novi singl.

Preporuka publici: slušati kad ste sami, uz spuštene roletne i uz dobro piće. Jedno.

Preporuka članovima benda: poradite malo na kvalitetu video produkcije. Ne samo snimateljski, već i rediteljski. No hard feelings, U can do it!