DODATNI TERMINI ZA KONCERTE LORDS OF THE SOUND U NOVOM SADU I BEOGRADU

Muzika Hansa Cimera, čoveka koji je svojim kompozicijama obeležio filmove kao što su Gladijator, Nemoguća misija, Pirati sa Kariba, Dina, Interstelar biće predstavljena publici u Novom Sadu i Beogradu.

Umesto predviđenih koncertnih termina, zbog velikog interesovanja za spektakl pod nazivom Lords of the Sound zakazani su dodatni termini u oba grada:

U Novom Sadu publika će moći da prati muziku slavnog kompozitora u Srpskom narodnom pozorištu 29. januara od 17 i od 20 časova. Dan kasnije, Beograđani će moći da uživaju u svetskim muzičko-filmskim hitovima u istim terminima, u MTS Dvorani.

Ulaznice se mogu nabaviti onlajn na sajtu tickets.rs, na Ticket Vision prodajnim mestima i na blagajnama dvorana u kojima se održavaju koncerti.

Internacionalni koncertni spektakl, “Lords of the Sound” stiže po prvi put u Srbiju. Publiku očekuju nezaboravni hitovi iz filmova: ”Gladijator”, ”Nemoguća misija”, ”Početak”, ”Pirati sa Kariba”, ”Dina”, ”Spajdermen 2”, ”Dark Knight”, ”Interstellar”, ”Gravitacija”, ”Šherlok Holms”, ”Anđeli i demoni”, ”DaVincijev kod”, ”Perl Harbor”, ”Spirit”, ”Wonder Woman”, ”Madagaskar”.

Zapanjujući uspeh koncerata orkestra “Lords of the Sound” u kombinaciji sa najboljim kompozicijama Hansa Cimera nudi publici  nezaboravno iskustvo, atmosferu prave bajke ispunjene lepotom simfonijskog zvuka omiljnih kompozicija, energiju rok benda, živopisne vizuelne efekte, moćne vokalne deonice solista i hora, pozitivnu energiju i snagu celog orkestra.  Solisti su: Margarita Meleško i Jaroslav Radionenko. Dirigent je Šahrok Fatah Aiminzade.

Hans Cimer je nemački filmski kompozitor, koji je svoju popularnost stekao nakon kultnog filma ”Kišni čovek”.

”Pišući muziku za “Kišnog čoveka”, stalno sam razmišljao: Ne ulazi u prvi plan. Rejmond, glavni lik, zapravo ne razume gde se nalazi. On svet vidi drugačije od nas…Zašto ne stvoriti ”svetsku muziku” za svet koji postoji samo u njegovoj glavi? –  priseća se Hans.

Ovo je delo bilo pravi proboj u njegovoj karijeri. Cimer je dobio nominaciju za nagradu Oskar. Najbolji holivudski reditelji stali su u red da rade sa njim, a Hans se posvetio radu u potpunosti, često smišljajući muziku za dva do tri filma istovremeno.

Njegova je muzika toliko dirnula studio Dizni, da su od Cimera naručili kompoziciju za animirani film ”Kralj lavova”. Tematska pesma ovog crtanog filma donela je kompozitoru tri najprestižnije nagrade: Oskar, Zlatni globus i Gremi. U nastavku karijere Cimer je nastavio da osvaja brojne nagrade, postavši najbolji od najboljih u Holivudu. Retka je  ceremonija dodele nagrada bez nominacije Cimera.