DVORIŠTA DEJANA MATIĆA: IZLOŽBA POVRATKA U DETINJSTVO

Prvog dana juna u maloj galeriji ULUPUDS-a svoju samostalnu izložbu pod nazivom “Dvorišta” otvoriće Dejan Matić, slikar, vajar, kompozitor rođen 1967. Izložba u Uzun Mirkovoj 12 biće otvorena za posetioce do 9. juna. 

Izložba “Dvorišta” ovog vrsnog samostalnog umetnika vraća nas u detinjstvo i u vreme kada smo više poštovali prirodu.

“Ovaj ciklus slika nastao je u pokušaju da se pobegne od sumorne svakodnevice i otuđenog sveta koji nas sve više okružuje”, napisala je Maja Škaljac Stanošević, istoričarka umetnosti:

“Dejanovi pejsaži, livade, drveće, kuće i dvorišta nas nenametljivo uvlače u sebe stvarajući jedan nenametljiv doživljaj”.

Dejan, koji je do sada više puta samostalno izlagao i učestvovao u velikom broju kolektivnih izložbi će vas očarati svojim emotivnim izborom motiva, kao i toplim, vanredno razigranim koloritom, kao i odabirom tehnike.

“U moru angažovanih izložbi sa socijalnom, marketinškom i političkom konotacijom, izložbe ovog tipa u nama izazivaju radost i pozitivnu energiju koja nam je u ovim teškim vremenima više nego neophodna”, zaključuje Maja Škaljac Stanošević.

Nama ostaje samo da vas pozovemo da 1. juna u 19 časova dođete u Uzun Mirkovu 12, u Malu galeriju ULUPUDSa. Neće zažaliti zbog toga.