DŽON VIK 4 POMEREN ZA MAJ 2022

Loša vest za sve one koji su s nestrpljenjem čekali na nastavak priče o surovom, usamljenom ubici Džonu Viku: Četvrti deo franšize premijerno će biti prikazan tek u maju 2022. 

Prema prvobitnim planovima, ovaj akcioni film trebalo je da se pojavi pred svojim fanovima sledeće godine, u maju, igrom slučaja – istog dana kad i drugi filmski hit Kijanu Rivsa – Matrix 4.

Istini za volju, planovi su pravljeni mnogo pre nego što je svetom zavladala pandemija korona virusa i naterala holivudsku industriju snova da se probudi, i da pomeri prikazivanje bezbrojnih već viđenih hitova.

Matrix 4, koji je sniman samo četiri nedelje samo je jedan od mnogobrojnih projekata obustavljenih do daljeg sredinom marta.

Iako se filmska industrija sprema za niski start krajem leta – početkom jeseni, kada će nastaviti punom parom sa snimanjem novih ostvarenja, još uvek nema definitivne potvrde da će se planovi ostvariti. Koliko da potsetimo, Holivud je najpre (optimistično) obustavio operacije na dve nedelje.

Čad Staelski, reditelj četvrtog nastavka franšize o Džonu Viku danas je potvrdio da je premijera pomerena za maj 2022. zbog nemogućnosti da se film završi na vreme za premijeru sledeće godine.