DŽUMBUS OPERA KREĆE NA TURNEJU, PRVI NA REDU BEOGRAD

 

Da li ste čuli za komičnu operu Džumbus koju izvode mladi talenti iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske? Ova sjajna moderna muzička inscenacija u okviru projekta Young@Opera biće izvedena u Kolarčevoj zadužbini, 20. marta u 20h.

Spoj savremenog i klasičnog operskog izraza sa isprepletanom pričom punom preokreta i intriga zaokupiće vašu pažnju ukoliko (što vam preporučujemo od srca) odlučite da to veče provedete u kultnoj koncertnoj dvorani.

Kompozitorka Milica Ilić zajedno sa libretistom Jovanom Stamatović-Karić, dirigentom Bojanom Radivojević (Glas Ne Žice), i rediteljom Patrikom Lazićem, smestila je ovu tradicionalnu formu u moderan kontekst.

Radnja ove opere sa elementima drame, obuhvata mnogobrojne živopisne likove sa problemima i izazovima organizovanja jednog važnog događaja, a sve je, zapravo, vezano za operu:

Sahrana je završena. Kompozitorka, reditelj i pevač su nastradali u saobraćajnoj nesreći. Sada su inspicijent Sara i producent Goran sami sa projektom koji treba završiti. Sara je zabrinuta kako sada da se nosi sa celom situacijom, jer je do sada bila zadužena samo da donosi kafu glavom reditelju. Saznajte kako će izgledati opera u ovakvoj organizaciji.

Projekat Young@Opera ima za cilj da podrži mlade operske umetnike, promoviše razvoj regionalnih i lokalnih operskih mogućnosti i obuhvata teritorije Srbije, Crne Gore i Bugarske. Cilj ovog projekta je da mladima približi operu i predstavi novi doživljaj opere. Mladi kreativni tim umetničkih direktora odabrao je nove talente i pružio im priliku da nastupaju pred velikim brojem ljudi.

Opera Džumbus 28. marta gostuje u Šidu, a nakon toga putuje i po drugim gradovima u Srbiji.