EURIMAŽ podržao FILM RAŠE ANDRIĆA

Film Radivoja Raše Andrića “Leto kada sam naučila da letim” podržao je pan-evropski fond Eurimaž (Eurimage).

Toplu priču o odrastanju po scenariju Ljubice Luković urađenom prema istoimenoj knjizi Jasminke Petrović podržao je i Filmski centar Srbije.

Radivoje Andrić, jedan od miljenika domaće publike, poznat je po kultnim filmovima „Munje!“, „Kad porastem biću kengur“ i „Tri palme za dve bitange i ribicu“.

Ovaj film predstavlja Andrićev povratak filmu nakon više od 15 godina pauze.

Priča filma prati dvanaestogodišnju Sofiju, pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve babe. Ipak, prvi poljubac, pomirenje sa otuđenom porodicom i suočavanje sa smrću pretvoriće ovo leto na idiličnom jadranskom ostrvu u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo.

Snimanje filma planirano je za kraj leta ove godine, na lokacijama na Hvaru i u Beogradu. Producenti filma su Maja Popović i Milan Stojanović iz beogradske kompanije Sense Production, a ko-producenti su Ankica Tilić Jurić (Kinorama, Hrvatska) i Mira Staleva i Stefan Kitanov  (Art Fest, Bugarska).

Pre fonda Eurimaž, film „Leto kada sam naučila da letim“ podržan je od strane Filmskog centra Srbije, Hrvatskog audiovizuelnog centra, Bugarskog nacionalnog filmskog centra, Kreativne Evrope MEDIA i Filmske mreže Jugoistočne Evrope (SEE CN).

Ovo je treća podrška fonda Eurimaž za projekte kompanije Sense Production u periodu od samo 12 meseci. Podsećanja radi, u junu prošle godine podršan je projekat „Korisnici“ Ivana Ikića, a u decembru projekat „Prvi maj“ Mladena Đorđevića.

Foto: FCS promo