EVO KOJIH ŠEST ROMANA “JURI” NINOVU NAGRADU

Romani “Unutrašnje more” Danice Vukićević u izdanju Nojzaca, “Klub istinskih stvaralaca” Milana Tripkovića (Fabrika knjiga), “Papir sa vodenim znakon” Gorana Petrovića (Laguna), “Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo” Mirjane Drljević (Booka), “Koljka i Sašenjka” Uglješe Šajtinca (Arhipelag) i “Klara Klarisa” Marijane Čanak (Bulevar Books) našli su se u najužem krugu za ovogodišnju Ninovu nagradu. 

Ovako je odlučio žiri u sastavu Marija Nenezić, Milena Đorđijević, Žarka Svirčev, Goran Korunović i Teofil Pančić (predsednik). Žiri će u ponedeljak oko podneva saopštiti ime 69. laureata  ovog književnog priznanja, navodi NIN. 

Književnik Goran Petrović dobio je NIN-ovu nagradu 2000. za roman “Sitničarnica Kod srećne ruke”, Uglješa Šajtinac našao se u najužem izboru 2011. s knjigom “Sasvim skromni darovi”. Milan Tripković ulazi u konkurenciju sa svojim drugim objavljenim romanom, a Danica Vukićević, Mirjana Drljević i Marijana Čanak s romanima-prvencima.

Inače, Goran Petrović je pre nekoliko dana proglašen dobitnikom nagrade Beogradski pobednik.

Njegov roman “Papir sa vodenim znakom” doneo mu je priznanje žirija većinom glasova: Predrag Petrović, Petar Pijanović i Nataša Anđelković glasali su za roman Petrovića, a Vesna Trijić i Slađana Ilić su svoj glas dale romanu Emira Kusturice “Vidiš li da ne vidim”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *