FESTIVAL ITALIJANSKO – SRPSKOG FILMA U JUGOSLOVENSKOJ KINOTECI

Gošća Festivala italijansko-srpskog filma bila je glumica Tamara Aleksić, jedina srpska glumica koja je tumačila ulogu u poslednjem filmu Gorana Paskaljevića, “Uprkos magli”.

Paskaljevićevo ostvarenje snimljeno je u Italiji, kao rezultat anagažovanja prethodnih izdanja  Festivala italijansko-srpskog filma, čiji je direktor Gabrijela Karluči.

Gabriela Karluči

Festival italijansko-srpskog filma održava se u Jugoslovenskoj kinoteci, počeo je 18. septembra a zatvara se 22. septembra u 20.30 filmom “EDDIE & SUNNY” (2021), u produkciji Andree Iervolina, koji će svetsku premijeru imati upravo na zatvaranju Festivala.

Tada će biti proglašen i pobednik prvog konkursa za kratke filmove, na osnovu ocene žirija i publike. Nagrađeni autor dobiće priliku da sledeći kratki film snima sa profesionalnom ekipom saradnika.

 

Festival italijansko-srpskog filma organizuje kulturno udruženje Excellence International u saradnji sa Ambasadom Italije u Beogradu, Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, Jugoslovenskom kinotekom i italijanskim Eksperimentalnim centrom za kinematografiju, pod pokroviteljstvom italijanskog Ministarstva kulture i Instituta Luce Cinecitta a održava se u skladu sa važećim epidemiološkim merama.

Foto: Irena Nuhanović