GALERIJA SINGIDUNUM OTVARA VRATA LORENCU ČEKOTIJU

Galerija Singidunum ugostiće od 14. do 25. decembra izložbu italijanskog umetnika, svestranog ilustratora Lorenca Čekotija poznatog po umetničkom pečatu LRNZ.

Izložbu će otvoriti direktor Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, gospodin Roberto Činkota. Izložba je, inače, organizovana na predlog Italijanskog instituta. 

Lorenco Čekoti rođen je u Rimu 1978. godine. 

On stvara na različitim poljima vizuelne umetnosti. 2015. godines je osvojio nagradu za najboljeg italijanskog dizajnera na TCBF-u za grafičku novelu „Golem“.

Iste godine je objavio „Astrogamu“ zajedno sa Alesandrom Karonijem. Učestvuje u italijanskim i međunarodnim umetničkim institucionalnim projektima kao i u dizajniranju brendova.

Režirao je animaciju dokumentarnog filma „The Dark Side Of The Sun”, dela konceptualne umetnosti nagrađivanog kratkog filma „Nostalgičar”.

Autor je vizuelnog dela edicije „Monolit” za izdavača Serđa Bonelija Godine 2021. nominovan je za prestižnog Donatelovog  Davida za najbolje VFX vizuelne efekte za film „The Book of Vision“ i upravo je objavio prvi tom strip trilogije „Geist Maschine“.

Njegove knjige se objavljuju u Italiji u izdanju Bao Publishing-a, mnoge od njih su prevedene i objavljene na svetskom tržištu.

Izložba LRNZ-a je prateći program ovogodišnjeg Zlatnog pera.