GALERIJA SINGIDUNUM ZA ANKU, MINJU I OLIVERA

Divna, humana odluka galerije Singidunum: Odlučili su da se priključe akciji sakupljanja novca za lečenje naših malih heroja – Anike, Minje i Olivera!

Od 1. do 10.decembra 2020. godine u ovoj galeriji koja se nalazi u centru prestonice, u Ulici Kneza Mihaila 40, biće izložene slike britanskog umetnika Petera Huga  McClura, koji je donirao svoje radove galeriji.

Autoportret P. H. McClura

“Smatramo da je u ovom trenutku  novac od prodatih slika potrebniji našim malim herojima”, navode uposleni u ovoj galeriji i dodaju da zbog  epidemiološke situacije nisu u mogućnosti da organizuju aukciju:

“Zato smo odlučili da minimalna cena za jednu sliku bude 15.000,00 dinara. Pozivamo vas da od 01. do 10.12.2020.  od 10 do 17 h posetite galeriju, odaberete sliku, uplatite na njihove račune i dođete po svoje umetničko delo. Nadamo se da ćemo svi zajedno uspeti da sakupimo sredstva za njihovo lečenje i da ćemo doprineti njihovom lepom detinjstvu i odrastanju”, navode ljudi iz Galerije Singidunum.

“U godini kada galerija Singidunum i ULUPUDS  obeležavaju  veliki jubilej, 40 godina od osnivanja galerije, ubeđeni smo da radimo pravu stvara I da nam je svima u ovim teškim vremenima neophodna pozitivna energija”, dodaje se u saopštenju.

Peter Hugo McClure je britanski umetnik, pesnik i arhitekta koji se na svetskojj likovnoj sceni proslavio slikama na temu geometrijsle apstrakcije. Rođen je 1947. godine u Veneciji, a trenutno živi u Škotskoj.