GLEDAJTE FILMOVE KOJE VOLI GALEB NIKAČEVIĆ

U eri u kojoj je internet preplavljen podkastima, formom koja ne obraća toliko pažnju na dužinu koliko na suštinu, jedan od najpopularnijih i svakako najuspešnijih je podkast Agelast, novinara i voditelja Galeba Nikačevića. 

Galeb je jedan od onih koji pošteno odradi svaki svoj “šou” na internetu, jedan od onih (retkih) koji promišlja i koji se ozbiljno sprema za emisiju. Zato je, valjda, Agelast (i pored svoje gotovo megalomanske dužine) toliko popularan. Potpisnik ovih redova sebe je nekoliko  puta uhvatio kako sluša Agelast i čitava tri sata!

Dakle, Galeb je nesumnjivo interesantan “lik” iz komšiluka sa ozbiljnim iskustvom u novinarstvu, ali i istančanim ukusom što se filma tiče! U to ćete se uveriti ako od ponedeljka 16. januara odete na ciklus filmova koje je za vas izabrao nekadašnji zaštitni lik MTV Adria i Vice-a na ovim prostorima.

Izbor počinje franscuskim ostvarenjem Marka Karoa i Žana Pjera Ženea, filmom Delikatesna radnja sa Mari Lor Dunjak i Dominikom Pinonom u glavnim ulogama. Film će biti prikazan u ponedeljak 16. januara u 18 časova.

Termin od 20.30 rezervisan je za jedan od najvećih filmova svih vremena – Odiseju u svemiru po scenariju Artura Klarka a u režiji Stenlija Kjubrika sa Kirom Djulejem i Garijem Lokvudom u glavnim ulogama.

Dan kasnije, od 18 sati moći ćete da pogledate američko ostvarenje Slon u režiji Gasa van Sana, u kom glavne uloge tumače Elajas Makonel i Aleks Frost, dok je termin od 20.30 rezervisan za film Terensa Mailka Drvo života sa Bredom Pitom i Šonom Penom u naslovnim ulogama.

Mađarsko-austrijsko-francuskom koprodukcijom Taksidermija počinje 18. januar u Kinoteci. U filmu Đerđa Palfija koji će biti prikazan od 18. časova glavne uloge tumače Čaba Cene i Mark Bišof. Od 20.30 prikazuje se legendarni film legendarnog reditelja: Stalker od Andreja Tarkovskog sa Anatolijem Solonjicinom i Aleksandrom Kajdanovskim u glavnim ulogama.

Četvrtak 19. januar rezervisan je za izvanredno iransko ostvarenje Madžida Madžidija Deca neba, koji će gledaoci moći da vide od 19 sati, uz Mohameda Amira Nadžija i Amira Faruka Hašemijana u glavnim ulogama. Ponovo jedno legendarno ostvarenje u drugom terminu i – ponovo iz oblasti naučne fantastike: Osmi putnik Ridlija Skota, sa Sigurni Viver i Tomom Skeritom u borbi protiv iskonskog zla koje dolazi iz dubokog svemira.

Poslednji dan ciklusa u kom ćete biti u prilici da gledate filmove u izboru Galeba Nikačevića nije ništa manje vredan: najpre od 18 sati – film Kevina Smita Prodavci, sa Brajanom O’Haloranom i Džefom Andersonom, a potom – poslastica za kraj – Bulevar zvezda (Mulholand Drajv) Dejvida Linča sa Naomi Vots i Lorom Elenom Hering.

Gledajte (i slušajte) Agelast. A dođite i u Kinoteku, da gledate filmove koje Galeb voli. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *