GOOD DOG – NOVI SPOT THE TRIGGERA (VIDEO)

Beogradska teškometalna petorka The Trigger objavila je novi muzički video za pesmu „Good Dog“.

Ovim bend nastavlja promociju njihovog engleskog prvenca, albuma „The Time of Miracles“, koji je izašao za remiranu izdavačku kuću Massacre records.

Video se sastoji od materijala zabeleženog na živim nastupima. Kao i do sada, The Trigger su video realizovali samostalno uz podršku prijatelja:

„Navikli smo se da sve radimo sami, nekad silom prilika ali često i zato da bi imali kreativnu kontrolu i da se ne bi oslanjali druge. Tako je i kad se radi o spotovima, montažu uglavnom radi ili Dušan, kao sada ili je radim ja, a za snimanje se oslanjamo na pomoć prijatelja“ – objašnjava Milena Branković, frontwoman benda: 

„Veliku zahvalnost dugujemo prijateljima koji nam izlaze u susret, ovaj put su nam pomogli Stevan Vejin, Miloš Popović, Mima Kovačić i naš dragi prijatelj Nikola Silić koji je već godinama uz nas. “

 

Kao i ostale pesme sa albuma, „Good Dog“ se bavi zloupotrebom moći u modernom društvu. O inspiraciji za pesmu priča autor Dušan Svilokos Đurić:

„Napisano je već isuviše mnogo revolucionarnih, ljutih, anti-establišment pesama, i mislim da je teško obrađivati tu temu a da ne zvuči naivno i banalno. Zato je ona ovde obrađena simbolički, kroz odnos psa i gospodara, indukovanje emocija u masama i onda zloupotrebljavanje te ljubavi i obožavanja. Onaj ko je „Dobar pas“ na kraju dobija samo kosti a gospodar sve ostalo. To možemo videti svuda oko sebe.“

The Trigger ćete imati priliku da gledate na festivalu Hell Over Belgrade Vol. 2 u klubu Garaža, u Beogradu, 21. marta, kao i na festivalu Femme Metale, 27. marta u dvorani Apolo, u Pančevu!