I VALJEVSKI JAZZ FESTIVAL – OVE GODINE ONLINE!

Prvi put u svojoj istoriji, Jazz festival Valjevo biće održan u online formatu od 25. do 29. decembra.

Svi ljubitelji dobre muzike i pravog džeza moći će da prate besplatno program 36. festivala po redu, koji će biti emitovani premijerno na YouTube kanalu festivala Jazz Fest Valjevo tokom navedenog perioda.

Pored koncerata domaćih i inostranih džez grupa, organizatori pripremaju i specijalizovane emisije, kako bi zadržali edukativni duh i cilj koji je ovaj festival negovao svih ovih godina.

FOTO: Promo

„U okviru ovogodišnjeg online izdanja, pripremili smo veče posvećeno jednom od osnivača festivala i čoveku kojeg Valjevo samo po dobru pamti – dr. Voji Milutinoviću, pod nazivom „Bravo majstore“. Snimili smo i više emisija u kojima su učestvovali studenti jazz odseka Muzičke Akademije u Beogradu, učenici Valjevske gimnazije, kao i poznati valjevski reperi i muzičari. Potrudili smo se da u datim, veoma nepovoljnim okolnostima, izvučemo maksimum i posao obavimo najbolje što smo mogli, jer nismo smeli  da dopustimo da se festival koji traje 35. godina u kontinuitetu prekida, uprkos i u inat svemu. Znamo da nas dr. Voja gleda i iako ne možemo da ga čujemo, znamo šta nam poručuje. Jednoga dana kada sve ovo bude iza nas i kada se, nadamo se, život koliko-toliko vrati u normalu, svi zajedno ćemo moći koliko nas glas nosi da viknemo: BRAVO MAJSTORI!“, rekao je Ivan Teofilović, iz organizacije Jazz festa.

Valjevski Jazz festival jedini je festival koji je u kontinuitetu održavan svake godine od svog osnivanja i na kojem je nastupilo skoro 1.200 muzičara i više od stotinu bendova iz zemlje i inostranstva. Ove godine pod sloganom Jazz vakcina podržan je od strane Ministarstva za Kulturu i informisanje i Grada Valjeva, a održava se u organizaciji Centra za kulturu Valjevo.