IVAN MILENKOVIĆ (BLUZ MAŠINA): ISCIMAJTE SE ZA SVOJU MUZIKU!

PIŠE: Ljiljana ZDRAVKOVIĆ

Beogradski bluzer Ivan Milenković poznat kao frontmen bluz rok sastava Bluz mašina, akustičnim izvođenjem nove pesme “Jedna lepa stvar” najavljuje snimanje novog autorskog solo albuma.

Novo izdanje Bluz Mašine ovog puta biće objavljeno pod imenom “Ivan Milenković i Bluz Mašina”, te će i zvanično biti prvi Ivanov solo album.

Kao najavu ovog novog izdanja čije snimanje bi trebalo uskoro da počne, Ivan je objavio akustičnu verziju jedne od novih pesama.

„Jedna lepa stvar“ snimljena je u studiju „Kan i Lungus“ Bojana Stevanovića, a bas gitaru svira Dejan Toškov.

Uz sve probleme i lepe trenutke u životu tu je bila gitara, pesma, albumi… Muzika i sviranje me je izvuklo i iz životnih problema u više navrata“ kaže Ivan i dodaje da su muzičari danas došli u jako tešku situaciju, ali da nipošto ne treba da odustanu od svoje muzike:

Iscimajte se! Otvorite YouTube kanal, pravite svaki dan trake nemojte se ulenjiti. Napravite svaki dan jednu pesmu. Imate tekst? Napravite muziku. Imate muziku? Napišite tekst. Držite časove, stavite neke stare trake na prodaju na mreže, konačno sredite Instagram, uradite logo, majce, sredite fejsbuk stranicu i sve ono što niste stigli ranije. Uradite muziku za igricu, ili za film“.

Ivan daje i druge priloge:

„Vežbajte sve, i vokal, i instrument, i teoriju, i produkciju, i komponovanje. Ne morate to biti vrhunski ali treba održati kontinuitet. Neuhvatljiva je ptica slave, koliko brzo sleti, toliko brzo i odleti, i ne možemo je juriti stalno. Ali možemo biti vredni u našem domenu.“

Frontmen Bluz mašine otkriva:

„Ne potičem iz porodice u kojoj su se profesionalno bavili muzikom, ali su me generalno podržavali, dok ne nađem neko “pravo zanimanje koje se plaća”. I zaradio sam puno, i potrošio puno na muziku. I nije mi žao. Uz muziku sam uvek imao i dobar dnevni posao, jer nisam želeo da pravim kompromise. Već 14 godina radim i kao producent multimedije, i generalno ubijao sam se od posla i u jednoj i drugoj profesiji da bih sve postigao. I da bih bio uspešan producent, i da bih bio uspešan muzičar. Sretao sam razne talentovane ljude na koje sam se ugledao, i jurio napred, radeći stalno posao, porodica, muzika, do 2 ujutru, do 2 ujutru. Dakle, godinama, godinama, svaki dan po malo, i taj rad se polako isplati. Ali potrebno je sesti i RADITI i RADITI dok glava ne počne da pada. Tada dolazi rezultat. I potrebno je istrajati, i tada vas sretne i uspeh…”

Pored pesme „Jedna lepa stvar“, na akustičnom sessionu u studiju „Kan i Lingus“ snimljena je još jedna nova pesma koja će uskoro biti objavljena.