JOVAN KOLUNDŽIJA NA KOLARCU 22. DECEMBRA

Jedna od najdužih koncertnih tradicija naše prestonice, zimski koncerti maestra Jovana Kolundžije, nastavlja se i u 2022. godini. Maestro će svoj prednovogodišnji beogradski koncert održati u četvrtak, 22. decembra, s početkom u 20 časova, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. 

Ove godine, maestro Kolundžija nastupiće s Gudačima Sv. Đorđa, uglednim srpskim kamernim orkestrom koji ove godine proslavlja 30 godina na muzičkoj sceni, predvođeni dirigentom Srboljubom Dinićem.

Publika će imati priliku da uživa u vrhunskom muzičkom događaju i atraktivnom programu, najlepšim delima velikana klasike Leklera, Krajslera, Čajkovskog, Šostakoviča, Vivaldija, Griga, Gardela i Sen-Sansa.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine a realizaciju koncerta podržao je Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Maestro Jovan Kolundžija je rođen u Beogradu, gde je magistrirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Petra Toškova, a usavršavao se kod čuvenog violiniste Henrika Šeringa.

Impresivnu umetničku karijeru i blistavi profesionalni put proslavljenog srpskog violiniste obeležilo je preko četiri hiljade koncerata u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta, nastupi u više od četrdeset zemalja, brojne turneje u Evropi, Americi, Kanadi, Aziji, Južnoj Americi; grandiozni ciklusi koncerata kao što su Deset veličanstvenih, Volite li Betovena, Bravisimo Maestro Mocart, U čast velikom Bramsu i brojne osvojene nagrade od Pariza, preko Londona, Zagreba, Beograda, Budimpešte.

Divili su mu se velikani poput Henrika Šeringa, Davida Ojstraha, Jehudija Menjuhina, Alda Čikolinija, Aleksisa Vajsenberga. Dobitnik je najznačajnijih domaćih priznanja koja svedoče o njegovim izuzetnim umetničkim dostignućima – Oktobarska nagrada, Vukova, Zlatna lira, Gramata patrijarha Pavla, Zlatni beočug i mnoge druge.