KLEPTON I VAN MORISON SNIMILI PESMU PROTIV LOCKDOWN-a

Legende britanske i svetske rok muzike, Van Morison i Erik Klepton, snimili su zajedno novu pesmu “Stand and Deliver”, kao svojevrsni vid protesta protiv lokdauna u Velikoj Britaniji.

Ova pesma, koju je u sklopu svoje kampanje “Save Live Music” (spasite muziku uživo) napisao Van Morison, biće dostupna na svim platformama za “skidanje” od 4. decembra.

“Stand and Deliver” je četvrta numera koju Van Morison izbacuje od septembra u znak protesta protiv rigoroznih mera Vlade Borisa Džonsona u borbi protiv širenja koronavirusa. Pre ove numere objavljene su pesme “Born To Be Free”, “As I Walked Out” i “No More Lockdown”.

– Ne govorim ljudima šta da rade ili da misle, jer to na odličan način već radi Vlada. Zalažem se za slobodu izbora, jer verujem da ljudi imaju pravo da misle sami za sebe – saopštio je slavni kantautor uoči objavljivanja protestnih pesama, navodi nova.rs.

Van Morison se već mesecima bori za otvaranje svih koncertnih dvorana u punom kapacitetu. Više puta je već izjavljivao kako smatra da novi, drugi po redu lokdaun u Velikoj Britaniji predstavlja “egzistencijalnu pretnju” po budućnost  koncertnih, ali i svih drugih dvorana i klubova u toj zemlji.

Nakon potpunog zatvaranja, u Velikoj Britaniji su početkom avgusta bile dozvoljene neke svirke, uz obaveznu socijalnu distancu, međutim još je na snazi drugi karantin, iako je najavljeno da će od 2. decembra početi popuštanje mera, koje će se odvijati u tri faze.

IZVOR: nova.rs/billboard.com