KNJIGA O URGENTNOM CENTRU IZ PERA LEKARA URGENTNOG CENTRA

Šarmantne, smežne, tužne i opasne – takve su priče iz Urgentnog centra, koje nam u romanu „Pun pansion“ predstavlja autor Predrag Mitrović, načelnik Postkoronarne jedinice II Urgentne kardiologije Urgentnog centra.

Njegov prvi roman „San urgentne noći“ doživeo je veliki uspeh i desetine izdanja, po njemu je snimljena i serija, a čitajući ovaj novi, proći ćete kroz kardiologiju Urgentnog centra kao da ste tamo ležali.

Duhovito i zanimljivo, sa dozom ironije, Mitrović opisuje kako izgleda život u Srbiji, kako izgleda dan u Urgentnom centru, sa čime se suočavaju ljudi, kako se snalaze lekari, a kako pacijenti. Između ostalog, govori o tome šta se dešava ako vas, po prijemu, odvedu u salu za kateterizaciju srca. Ovaj kratki roman zasmejaće sve čitaoce.

„U ustanovi koja radi 24 sata dnevno, 365 dana u godini, ponovo je noć. Čitajući ’Pun pansion’ proći ćete kroz prijemnu ambulantu i salu za hitne zahvate na srcu, do intenzivne nege. Vrhunska usluga je zagarantovana kao u punom pansionu. Tu ne sme biti grešaka, jer su one gubitak nečijeg života. Kroz Urgentni centar vas vodi junak ovog romana, doktor Mitrović. Ovo su istiniti doživljaji autobiografskog karaktera, puni humora, satire ali i tuge“, rekao nam je autor Predrag Mitrović.

Za prvih 100 kupaca knjige „Pun pansion“ pripremili smo i poklon – kompakt-disk sa muzikom koju je autor komponovao i izveo, a inspirisana je ličnostima i pojavama iz knjige.

„Kompakt-disk koji prati roman sadrži četiri kompozicije. Kao što postoji muzika iz filma i muzika iz pozorišne predstave, tako sada imamo i ’muziku iz knjige’, što nije česta praksa. Ideja mi je bila da čitaoci i kroz muziku dožive njenu atmosferu knjige“, kaže autor.

Predrag Mitrović (1966, Beograd) studirao je medicinu na Univerzitetu u Beogradu, trenutno pohađa Muzičku akademiju, Elektrotehnički fakultet i Pravoslavni bogoslovski fakultet.

Radi kao načelnik Postkoronarne jedinice II Urgentne kardiologije Urgentnog centra i Klinike za kardiologiju KCS, direktor Internističke grupacije Urgentnog centra KCS i vanredni profesor na Katedri interne medicine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja, između ostalih i nekoliko priznanja Međunarodnog bibliografskog centra iz Kembridža zbog broja objavljenih publikacija (više od 900) iz oblasti medicinskih nauka.

Knjigu „Pun pansion“ možete pronaći od četvrtka 20. avgusta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.