KNJIGU DUKAT ZA LAĐARA PRATI CD

Nova knjiga Dejana Stojiljkovića „Dukat za Lađara“ pojaviće se u pretprodaji 17. jula, a prvih hiljadu kupaca dobiće i poklon – kompakt-disk sa pet numera, od kojih je Dejan Stojiljković napisao tekstove za tri.

Pesme „Dukat za Lađara“, „Šaka soli“ i „Druga Troja“ izvodi Dejan Najdanović Najda (Smak, Generacija 5) i njegov bend Deliverance.

 

Dve bonus numere su radijska i produžena verzija pesme „Velika voda“. Gost na pesmi „Druga Troja“ je Bora Đorđević, frontmen Riblje čorbe.

„Dukat za Lađara“ je svojevrsni nastavak romana „Duge noći i crne zastave“ i „Olujni bedem“.

 

Nakon bitke na Pločniku, u kojoj je srpska vojska nanela težak poraz Osmanlijama, krajiški vojvoda Ivan Kosančić, koji je u toj bici ranjen, povlači se na svoje imanje. Svestan da sledi tek kratkotrajno primirje i da se senka neizbežnog rata nadvila nad srpskom kneževinom, vojvoda kosanički odlučuje da dovede u red svoj posed pre nego ga knez Lazar pozove u novi rat.

Svi koji žele među prvima da pročitaju knjigu „Dukat za Lađara“ moći će da je naruče u pretprodaji od 17. do 23. jula samo na sajtu www.laguna.rs. Knjiga stiže na adresu sa prvim danom objavljivanja, 27. jula.

Ostale informacije o knjizi i autoru, kao i odlomke iz romana, možete pronaći na zvaničnoj internet stranici autora na adresi www.dejanstojiljkovic.rs.