KOLJA s grobovlasnicima snimio MEKSIKANCA

Dve godine nakon što je objavio svoj album “Četiri prsta”, Nikola Pejaković – Kolja izbacio je online novu pesmu “Meksikanac”!

Video ( snimljen u stanu, telefonom ) koji prati “Meksikanca”, kaže Kolja, “nije spot, već mali podstrek ljudima da izdrže kućnu izolaciju, jer, u suštini, ništa nam bitno ne fali… Osim pameti”.

“Kao i obično, sanjam o tome da odem sa porodicom na selo. Ništa novo kod mene, znači, osim što me je ova korona učvrstila u ideji da ću da bežim u brda. Ne iz straha, već zato što mi je preko glave svega – i ove civilizacije i kapitala i demokratije i medija i svega ostalog… Verujem da je to osećaj koji se javlja kod većine ljudi”, kaže Kolja za B92 govoreći o nadahnuću za pesmu.

Iza snimanja samo “Meksikanca” u ovom trenutku nema “neke specijalne strategije”, već je, nakon što je pesma bila gotova, odlučeno da se ne čeka na novi album i “neka, kobiva, bolja vremena”, jer “ovo je najbolje vreme za ovu pesmu”.

Muziku i tekst za pesmu “Meksikanac” radio je Kolja, a aranžman – Voja Aralica. Klavijature je svirao Ivan Aleksijević, kontrabas Milan Pavković, a bubnjeve Saša Ranković. Pesma je snimljena tokom februara i marta u beogradskom studiju Sijena, uz snimateljku Sanju Đuričić.