KONAČNO. BOND. DŽEJMS BOND

Verovatno se na prste jedne ruke mogu pobrojati filmovi koji su se sa ovolikim nestrpljenjem očekivali, i čija je premijera ovako dugo bila odlagana. Kako bilo, 6. oktobar je dan kada počinje prikazivanje poslednjeg filma u kom Danijel Krejg tumači ulogu slavnog agenta 007. 

“Nije vreme za umiranje” konačno je u bioskopima i već pokazuje da je pomama za ostvarenjem o Džejmsu Bondu opstala i pored iscrpljujuće pandemije Korona virusa.

Rori Kinear, Naomi Haris i Ralf Fajns u 25. filmu u Džejmsu Bondu FOTO: Nicola Dove, © 2021 DANJAQ, LLC & MGM

U našoj zemlji premijera će biti održana istovremeno u Cineplexx bioskopima. Svi koji dođu na premijeruu Cineplexx Ušće Shopping Center i Cineplexx Niš biće u prilici da na crvenom tepihu vide poznate zvanice, ali i uživaju u nekim marketinškim pogodnostima spremljenim za sve prisutne.

Slavni britanski glumac Danijel Krejg uspeo je da nedodirljivom agentu 007 doda malo emocija, ranjivosti, pa čak i sposobnost da se zaljubi. 

Posle četiri filma iz ovog serijala – “Kazino Rojal”, “Zrno utehe”, “Skajfol” i “Spektra” poslednji put ćemo gledati Krejga kao Džejmsa Bonda u filmu “Nije vreme za umiranje”, nakon 18 meseci odlaganja premijere 25. filma o najpoznatijem špijunu na svetu.

 

Bond je napustio službu i uživa u mirnom životu na Jamajci. Njegov mir neće trajati dugo, kada se pojavi njegov prijatelj, Feliks Liter, moleći ga za pomoć. Misija u kojoj je potrebno da izbave kidnapovanog naučnika ispostaviće se mnogo komplikovanija nego što je bilo očekivano i navešće Bonda na trag misterioznom zlikovcu koji je naoružan novom, opasnom tehnologijom.

Svoje uloge ponavljaju Lea Sedu, Ben Višo, Naomi Haris, Rori Kinir, Džefri Rajt, Kristof Valc i Rejf Fajns, kojima se pridružuju Rami Malek, kome je poverena rola glavnog negativca, Lašana Linč, Ana de Armas, Dali Bensalah, David Densik i Bili Magnusen kao novi likovi.

Ana De Armas u ulozi Palome u filmu o Džejmsu Bondu, FOTO: Nicola Dove, © 2021 DANJAQ, LLC & MGM

Ulaznice za Bond veče i film ,,Nije vreme za umiranje“ u prodaji su na blagajnama svih Cineplexx bioskopa kao i putem aplikacije CineplexxRS.

Krejgovo oproštajno ostvarenje premijerno je prikazano u Rojal Albert Holu u Londonu 28. septembra, dok je u bisokope u Velikoj Britaniji i Indiji pušten dva dana kasnije. Naši gledaoci imaju priliku da Bonda odgledaju dva dana pre žitelja Sjedinjenih Američkih Država.

Do danas samo dobre kritike i prikazi prate ovaj dugometražni špijunski triler, koji na iMDB-u u ovom trenutku ima više nego dobru ocenu 7.7.