KONAČNO: TU I TAMO (KANDA KODŽA I NEBOJŠA)

Sjajna pesma, potpuno lud spot. Ovo bi valjda bio najkraći opis video spota koji je za beogradski bend Kanda, Kodža i Nebojša uradio hrvatski snimatelj i reditelj Radislav Jovanov Gonzo.

Spot za singl „Tu i tamo, tamo, tamo“ kultne beogradske grupe premijerno je emitovan na Mascomovom YouTube kanalu.

Numera sa albuma Beton odmah se izdvojila kao potencijalni singl, a na inicijativu Sandre Rančić, beogradske novinarke, bend je stupio u kontakt i dogovorio saradnju sa nagrađivanim hrvatskim rediteljem koji je u pesmi KKN-a prepoznao energiju stvorenu za njegov novi video rad.

„Snimali smo u Zagrebu, izbegli smo turističke lokacije i namerno smo izabrali šturo, bezglave i haotične ambijenta kao sto bi to verovatno pronašao i snimio i u Beogradu. Za ovako super pesmu i tekst bitniji su mi energija  i emocija – koja je uvek tu i tamo, tamo – dođe pa nestane. Gradovi se drugačije zovu ali se isto gibamo i volimo“, izjavio je Gonzo, koji je u svojoj karijeri sarađivao sa Psihomodo Popom, Hladnim pivom, Letom 3, Pips, Chips & Videoclipsima i drugim bendovima, ali i sa Oliverom Dragojevićem, Gibonnijem… 

„Dani provedeni u Zagrebu bili su više nego prijatni, a prvi susret sa Gonzom je, pored toga što je bio veoma srdačan, kod mene probudio jednu zanimljivu asocijaciju: „Čoveče,“ pomislio sam, „Vinsent Prajs glavom i bradom.“ On je, zaista tokom zezanja i tokom snimanja zračio tim prijatnim horor vajbom, kome je smisao za humor našeg gitariste Janka, sve vreme dodavao neku slojevitiju dimenziju. Okreni – obrni, sve je zaista prošlo glatko i što je još zanimljivije, neobično lako i brzo. Mislim da ni za jedno snimanje spota dosad, nismo imali utisak da je trajalo bukvalno sekund-dva,“ dodao je Oliver Nektarijević, frontmen benda.

Izlazak novog spota dolazi u trenutku intenzivne promocije velikog beogradskog koncerta koji je najavljen za 3. mart u sali „Amerikana“ Doma omladine. Karte su u prodaji na tickets.rs i gigstix.com. Posebni paketi za fanove (karta+LP i karta+CD) dostupni su na mascom.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *