KONCERTI KULTURNOG ELEMENTA NA YOUTUBE-u

Kulturni element, neprofitna i nevladina organizacija koja se bavi promocijom kulture i mladih umetnika, kao i dokumentovanjem kulturnog nasleđa, pred Novu godinu snimila je koncerte koji će se emitovati odmah nakon novogodišnjih praznika na svom YouTube kanalu.

Koncerti koji su snimljeni biće emitovani od 20 časova po sledećem rasporedu:

Kvintet Elebach

9. januar – Portret Andrić koji je deo tradicionalnog projekta posvećenog našem nobelovcu koji se odvija u njegovom spomen-muzeju, na Andrićevom vencu broj 8, gde se čuva njegova zaostavština.

U projektu učestvuje kvintet Elebach (Vladimir Stanišić, klarinet, Ivan Nešić, violina, Vojin Aleksić, violina, Nemanja Adamović, viola, Tamara Ranković, violončelo), kao i mladi glumac Ilija Blagojević, student  Fakulteta savremenih umetnosti koji čita pripovetke iz zbirke Knjiga, kula, deca. Režiju i koncept potpisuje Tadija Miletić.

Pijanistkinja Ana Krstajić

11. januar – Autorski koncert Ane Krstajić i Juga Markovića Mladi i veoma uspešni srpski kompozitori Ana Krstajić i Jug Marković grade svoje karijere u Srbiji i inostranstvu, ali iako su veoma mladi iza sebe imaju značajan stvaralački opus. Njihov zajednički autorski koncert osmišljen je kao komunikacija pokreta i zvuka, te su se na sceni pored muzičara Jasmine Raković (klavir) i Ane Krstajić (klavir) našli i igrači: Mila Stijak, Katarina Bućić, Branko Mitrović i Jakša Filipovac. Projekat je podržan od strane SOKOJ-a.

Lazarice

13. januar – Lazarice/Ženidba kraljevića Marka

15. januar – Pirotska bajka

Lazarice, Ženidba kraljevića Marka i Pirotska bajka su ciklus od tri performansa inspirisana bogatom nacionalnom tradicijom i stalnom muzejskom postavkom. U projektu su učestvovali studenti Fakulteta savremenih umetnosti: Teodora Gačić, Teodora Bićanin, Marija Marković, Sara Bojić, Bojana Štrbac, Nina Zečević, Milena Golijaš, Dragana Stojanović i Željko Krstić, kao i članovi kompanije Baleta mladih: Polikseni Kurtanović, Lana Migrić, Olja Aleksić, Sofija Grbić i Lazar Tirić. Režiju potpisuje Tadija Miletić. Muzičku sezonu, koja se već šestu godinu zaredom održava u Muzeju grada Beograda, podržalo je i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

FOTO: AV team production