KONDENZ – 13. PUT SA NAMA

Trinaesto izdanje Kondenza, festivala savremenog plesa i performansa pod sloganom Dancing mantras / Mantre plešu” biće otvoreno u petak, 23. oktobra u 20h. 

Tada će u Magacinu biti i izvedena predstava Nothing can go wrong” Isidore Stanišić i Darje Janošević.

U okviru festivala na programu je šest predstava i performansa, a biće održani i razgovori i predavanja, tribina, projekcija filma i predstavljanje knjige.

Festival se održava kombinovano – u fizičkom prostoru i online u organizaciji Stanice Servisa za savremeni ples, i trajaće do 29. oktobra.

Predstava Nothing can go wrong” Isidore Stanišić i Darje Janošević tematizuje ljudske strahove u kontekstu savremenog društva, kao i potrebu čoveka da se obezbedi u svakom segmentu svog života, što ga vodi ga ka sve većoj autoizolaciji.

Predstava ЯTUCORA” Marka Milića i Jelene Vuksanović biće izvedena u subotu, 24. oktobra, u stanu na tajnoj lokaciji, za po jednog posetioca u polučasovnim intervalima.

Istog dana od 20h u Magacinu na programu je solo plesni performans Neusamljeno osamljen solo na vezi“ autorke i izvođačice Jelene Alempijević in Novog Sada.

U nedelju, 25. oktobra u Arboretumu Šumarskog fakulteta, u tri termina od 12, 13 i 14h, na programu je predstava Razotkrivena priroda ili Priče o biljkama i radnicima” autora i izvođača Vladimira Bjeličića.

U utorak, 27. oktobra u 20 časova u Ateljeu 212 će biti izvedena predstava Lounli plenet – turistička tura kroz dis(u)topiju” čiji koncept, tekst i izvođenje potpisuju  Maja Pelević, Dimitrije Kokanov, Olga Dimitrijević, Tanja Šljivar i Igor Koruga.

Poslednjeg festivalskog dana, u četvrtak 29. oktobra, u 20h u Magacinu na programu je premijerno izvođenje predstave „Finale“ autorke i izvođačice Jane Milenković i saradnika i izvođača/izvođačica Isidore Popović, Đorđa Živanovića Grgura, Miloša Janjića, Alise Oravec, Simonide Žarković i Jovane Stojić.

U okviru ovogodišnjeg festivalskog izdanja biće održani i brojni razgovori i predavanja, tribina, projekcija filma i predstavljanje knjige.

Filozof i teoretičar umetnosti Andrija Filipović održaće online predavanje Antropocenska ontosonografija: O planetarnom zvučnom okruženju”, Marijana Cvetković, producentkinja i jedna od kustoskinja festivala održaće prevadanje na temu Kondenz festival: produkcija u obliku otpora”, kao i razgovor o knjizi  A Live Gathering: Performance and Politics in Contemporary Europe”, koji će voditi zajedno sa kourednicama knjige Anom Vujanović i Liviom Andrea. 

U sredu, 28. oktobra u 18 časova biće organizovana Čajanka – druženje i razgovor sa saradnicima i publikom.

Film “Dušan Murić: Prakse elementarne nesigurnosti” biće prikazan u ponedeljak, 26. oktobra, u 17h u Ostavinskoj galeriji, a u fokus stavlja delo Dušana Murića, koreografa, performera i zen anarhiste čiji rad i angažovani govor o svetu u kome živimo predstavlja jedinistvenu pojavu na našoj sceni.

Poseban segment festivala čini saradnja sa Institutom Servantes.

Program Fiver-Servantes promoviše format plesnog videa koji je veoma malo zastupljen kod nas, ali i ples iz Španije kao najavu saradnje sa španskim umetnicima u narednom periodu.

Kratkometražni filmovi iz selekcije Fiver: Videoples” biće dostupni tokom 96 sati, počev od 27. oktobra u 18h do 31.oktobra.

Radovi iz selekcije Fiver: Tela u karantinu “biće dostupni od 26. oktobra. u 18h do 31. oktobra u 18h. Radovi se mogu videti na linku https://cultura.cervantes.es/belgrado/sr/fiver-2020—festival-internacional-de-cine/136907

Za sve predstave će broj publike će biti ograničen, a obavezna je prijava za dolazak na predstavu na mail adresu stanica.info@gmail.com

Za rad ЯTUCORA” prijave se obavljaju na broj telefona 063 / 381109.