KRV TOMA HENKSA BIĆE KORIŠĆENA ZA LEČENJE OD KORONA VIRUSA

Holivudski glumac Tom Henks i njegova supruga Rita Vilson uključili su se u medicinsko istraživanje za pronalaženje vakcine protiv koronavirusa.

Nakon što im je pre nešto više od mesec dijagnostifikovan COVID-19, glumci su bili u karantinu u Australiji, gde je Henks snimao film o životu Elvisa Prislija, u kom tumači ulogu pukovnika Toma Parkera, Prislijevog menadžera.

Tokom lečenja, prema Henksovim rečima, Rita Vilson je mnogo “teže” prošla:

“Ona danima nije imala ni čulo mirisa ni ukusa, a bolovi koje je trpela su bili toliko jaki i ona je bila toliko slaba da je morala da puzi kako bi obavila najobičnije stvari – kao što je uzimanje hrane ili odlazak u toalet”, ispričao je Henks novinarima. Nakon što su se oboje oporavili, vratili su se u Los Anđeles i odlučili da naprave nešto korisno:

“Iako nam se niko nije obratio zvanično, saznali smo da Rita i ja imamo antitela, koja bi mogla da pomognu u borbi protiv korona virusa. Zato smo i pitali da li možemo da uradimo nešto pametno i zbog toga ćemo donirati krv, kako bi plazma iz nje poslužila u borbi protiv ove strašne bolesti, rekao je Henks i dodao da se nada da će “biti odgovoran za pravljenje Henksocine”…