LENA KOVAČEVIĆ, JELENA GAVRILOVIĆ I ALEKSANDAR SEDLAR OSTAVILI PUBLIKU BEZ DAHA NA LEPENSKOM VIRU

„Dvostruko svitanje na Lepenskom viru“ 20. juna, spektakularni set koncerata u kom su nastupili kreativni ambasadori platforme Srbija stvara: Lena Kovačević, Aleksandar Sedlar i Jelena Gavrilović, skrenuli su svojim nastupima i svojim talentom pažnju na ovaj značajan lokalitet i upotpunili ga kulturnim spektaklom.

Organizatori ove kulturne manifestacije su nacionalna platforma Srbija stvara i Upravljač Turističkog prostora Lepenski Vir.

Aleksandar Sedlar i Jelena Gavrilović izvode muzičku bajku Mesečeva kći uz pratnju orkestra

U jedinstvenoj atmosferi impozantnog arheološkog nalazišta Lepenski vir priređena je muzička bajka „Mesečeva kći“ kompozitora Aleksandra Sedlara: varijacije za violinu (violinista Miloš Petrović), orkestar (Beogradska sedlarijeta) i naratora (glumica Jelena Gavrilović).

U Etno kompleksu Lepenski vir svoj koncert na otvorenom je održala Lena Kovačević koja je predstavila publici svoje najveće hitove i repertoar sa koncerata koje održava u Srbiji i inostranstvu.

Jelena Gavrilović

„Uvek bih svirao ovde, i mislim da ovaj ambijent, i ovaj prostor ovde, i ovaj prostor gde ima koncert Lena Kovačević, tu bukvalno može da se napravi neki festival, koji je negde poseban i po ambijentu, a može da bude poseban i po programu. Ali ovo zaista ima potencijal da preraste u nešto fenomenalno”, ubeđen je dirigent Aleksandar Sedlar.

Lena Kovačević

Posebnu pažnju privikli su upečatljivi stilovi Lene Kovačević i Jelene Gavrilović. Lena je obukla elegantnu haljinu domaćeg brenda Anze, a Jelena je nosila bajkovitu kreaciju Demode Couture.

“Ovako ja zamišljam Srbiju, i nadam se da smo večeras poslužili kao inspiracija ostalim kolegama umetnicima. Srbija je lepa i treba je promovisati, mislim da je ovo jedan od boljih načina”, naglasila je Gavrilović.

Dvostruko svitanje koje se na dugodnevnicu (21. juna) može doživeti na Lepenskom viru, prirodni je fenomen jedinstven u svetu. Sunce se tog dana dva puta rađa poigravajući se, skrivajući i ponovo rađajući, iza vrha planine Treskavac, na obali Dunava.

Duboko verujem da Srbiju nije dovoljno samo posetiti ili obići. Srbiju je potrebno doživeti, jer Srbija je neiscrpan izvor inspiracije, savršena destinacija za svakog kreativca”, rekla je Lena Kovačević.

FOTO: Irina Duplevskaja i Simona Pavlović