LJUBAV – ONLINE ROMAN – POGLAVLJE 21

subota 18. april

Rekla je: „Da li si nekada ubio čoveka?“

Četiri Petice je igrao igricu na telefonu. Spoznaja da će postati deda unela mu je spokoj. Čak se nije ni trudio da pobije previše imaginarnih likova u Clash Royalu. Ubijanje mu je ponekada pričinjavalo zadovoljstvo a nekada rekreaciju.

„Ne znam. Bilo je situacija.“

„Dobro. A da li si nekada platio za seks?“

„Naravno.“

„A da li bi platio meni za seks?“

Pogledao je. Dugo je gledao i ćutao. Zgodna je. Lepa je. Svaka bora oko očiju joj je tako seksi. Ima lep osmeh, skupe zube, prirodne obrve. Voleo je seks s njom. Ako treba da plati, što da ne?

„Platio bih.“

Zaplakala je: „Hvala ti.“

„Ali kod tebe je kinta, moraš da mi pozajmiš.“

Lana je ridala. Bila je rođena i odrasla u kraju pored Tašmajdanskog parka. Otac poznati novinar, majka stomatolog. Srećno i voljeno dete po prvi put se susrela sa životnim udesom toga dana kada joj je dve godine stariji brat umro u dvorištu Dadova od prekomerne doze heroina. Do tada su joj njegova ekipa i on predstavljali bajkovitu ekipu o plemenitim i finim dečacima Beograda.

Od dana bratovljeve smrti svi su se u porodici otuđili jedni od drugih. Keva je prolupala, ćale se propio, ona povukla u sebe. Teško je podnela celu tu situaciju koja joj se uvukla u život i sputavala u svemu. Godine su prošle dok tuga nije isčilela iz njenih misli.

Iako rasna lepotica, odbijala je kontakt sa muškarcima. Imala je kraću aferu s drugaricom iz škole, gde su obe eksperimentisale sa svojom seksualnošću. Tih dana posumnjala je da je zavisna od oralnog seksa. Volela je da jede drugu ženu.

Upisala je studije. Batalila. Zaposlila se u turističkoj agenciji. Unosila je u svoj novostečeni posao, mnogo entuzijazma. Radila je vredno i vrlo spretno. Naizgled smerna, u biti bila je neverovatno drska. Nije dala na sebe. Držala je apsolutno sve ljude i kolege na distanci. Odselila se iz porodičnog stana, našla je gajbu u mirnoj ulici na Dorćolu. Život joj je tekao mirno.

Sve dok jedne večeri nije bila silovana. Brutalno. Bolno.

Vraćala se iz bioskopa oko deset sati uveče, kada su je dva tipa zaskočili iz kapije u ulici Kralja Petra, preko puta studentskog doma. Branila se ali su joj prislonili krpu sa etrom na nos. U magnovenju se sećala fizionomija koje su se seksualno iživljavale nad njom u dvorištu iza zgrade. Opirala se, oči su joj bile prepune suza. U jednom trenutku doživela je orgazam. Zadovoljstvo je pobedilo bol. Kada je akt nasilja bio završen, jedan od silovatelja je potapšao zahvalno Lanu po obrazu, rukom sklonio mokar uvojak kose, i tiho joj šapnuo na uvo: “Bravo devojčice”.”

Dok su se udaljavali ka ulici, Lani se učinilo da je začula zvuk motorole. Počinioci, njih dvojica, nikada nisu pronađeni, niti lišeni slobode.

Od tog trenutka su joj popustile kočnice. Do tada njoj nepoznat seksualni apetit u odnosu na muškarce postao je intezivan. Trošila ih je svakodnevno. Iživljavala se na njima lomeći im psihu na prvu naznaku slabosti. Borila se za svoje orgazme.

Postala je Bogomoljka predator koja je svojim ljubavnicima posle seksualnog sparivanja otkidala glavu. Našla je ključnu tačku u odnosu polova na kojoj se okida ludilo u zaljubljenim muškarcima. Tražila je novac za poljubac. Telo je podavala besplatno.

Lana je volela da kod ljubavnika stvori lažni osećaj da oni dominiraju jer zna da im to jako prija, a u stvari realnost je potpuno suprotna. Bila je servilna, pune empatije, razumevanja i divljenja za svoju žrtvu i njene emotivne probleme. Kod njih bi po potrebi stvorila sliku o tome kako je ona odana i puna ljubavi.

Nikada nije birala žrtvu slučajno. Ona u početku vrlo dobro proceni od koga treba nešto uzeti, okoristiti se i ko je pogodan za to. Isključivo, bila je s muškarcima koji su nesigurni u sebe, stidljivi, često i poslušni, dobrodušni i pomalo naivni.

Alfa mužjake nije dirala, za njima je čeznula.

Ako muškarac počne da se odupire, postajala je vrlo manipulativna, činila ga ljubomornim, kritikovala ga, glumila lažnu patnju sa ciljem da mu stvore osećanja krivice. Jako je volela da u žrtvi provocira osećanja krivice kako bi tu osobu učinila podložnijom kontroli i njenom uticaju. Zamantana svojom igrom dugo je potiskivala ludačku želju da vodi ljubav sa sebi sličnim pripadnikom muškog roda. Mačo muškarcem koji će je „odrati od kurca“. Jedino tako je mogla da ugasi plamen u međunožju koji joj se budio nagomilavanjem nedostojnih partnera.

A onda se navukla na heroin. Prodala je sve iz gajbe, imala je samo sebe da proda. Tog jutra kada je krenula da se prodaje pronašao ju je i udomio Četiri Petice.

Dok je sedela sa na stepeništu u Krunskoj sa Ivanom i cirkala, pored njih su lagano u kolima prošli panduri. Zvuk motorole pocepao joj je utrobu. Setila se. Mora da pronađe čoveka koji joj je na uvo prošaputao: „Bravo devojčice.“ A onda će ga Četiri Petice eliminisati. Samo će pre toga morati da mu ispriča priču o sebi. Mada je znala da on zna.

Znala je da zna kada je pročitala pre par godina u novinama da je pronađen leš inspektora Milorada Radisavljevića podno Brankovog mosta. Pisalo je u novinama da mu je lice bilo unakaženo do neprepoznatljivosti. Kao da je tri puta skočio a ne jednom.

Poznajući svog muža, Duleta, Ganeta, Žakulu, nije nemoguće da su ga tri puta bacali.

Provlačio se slučaj po novinama ali se fokus ubrzo okrenuo na drugu stranu.

Mnogo joj je bilo drago da on zna. Znala je da zna, zato što je nikada nije pitao o prošlosti. Volela ga je. Postaće baka, radovala se.

Danas će da spremi ručak. Sutra im dolaze klinci na Uskrs. Bila je zadovoljna. A, onda se smorila. Setila se svog malopređašnjeg pitanja. Jebiga, sada nema nazad. Četiri Petice je strpljivo čekao da mu pozajmi kintu pa da imaju seks.