LOKALNI DI-DŽEJEVI OVOG VIKENDA U BARUTANI

Drugi vikend sedme sezone beogradskog letnjeg kluba Barutane, takođe će biti posvećen nastupima lokalnih di-džejeva.

U petak 12. juna, ljubitelji techno zvuka imaće priliku da uživaju u muzičkom izboru harizmatične Lee Dobričić, jedne od najpoznatijih ženskih izvođača sa naših prostora koja će te večeri doneti svežinu i neverovatnu količinu energije na dancefloor.

Na bini će joj se pridružiti: TKNO – di-džej, producent i vlasnik Tauten izdavačke kuće; Roxa – predstavnik mlađe generacije domaće elektronske scene, čiji jedinstveni stil – fuzija tech house i techno zvuka i DE & MO dvojac prepoznatljiv po melodičnom techno-u i hibrid di-džej setovima.

 

Subota 13. jun rezervisana je za poštovaoce progresivnog pravca i specijalni trostruki b2b set Maje Jome, čija mračna, seksi i energična muzika nikoga ne ostavlja ravodušnim, Marka Vukovića, koji je preko 20 godina u klabingu i član je jednog od najstarijih domaćih di-džej kolektiva Happy People i Bokee-ja, di-džeja i producenta koji je našoj publici poznat i po organizaciji Kinetic Vibe, kao i projektu SillyHeadz sa Markom Vukovićem.

Ovom trojcu će se te večeri pridružiti ekipa Progresivne Suze, u sastavu: Luka Ivanović Lukai, koji je nakon kontakta sa drum’n’bass-om otkrio je moć techno i progressive zvuka, koji su imali snažan uticaj na formiranje njegovog muzičkog ukusa b2b Igor D. – veliki  ljubitelj progressive house-a, uz gosta Hobin Rude-a.

Ulaznice za drugi vikend sedme sezone Barutane dostupne su putem Cooltix platforme, po ceni od 800 dinara, dok je cena pojedinačne ulaznice 500 dinara.

Kada je reč o stranim gostima, krajem ovog meseca, brazilski techno superstar Victor Ruiz, autentičan umetnik prepoznatljivog zvuka, debitovaće u Barutani. Nastup nekadašnjeg rokera, koji sada neguje jedinstven futuristički ton, koji je istovremeno uzbudljiv i plesan, zakazan je za petak 26. jun. Godinama unazad Ruiz je poznat po visokokvalitetnoj produkciji, zbog koje je veoma cenjen na techno sceni, a često ga upoređuju sa artistima kao što je Maceo Plex. Njegovi neoficijalni editi klasika su veoma popularni i predstavljaju vrstu omaža muzičarima koji su uticali na njega, dok su sastavni deo Ruizovih nastupa. Neki od najpopularniji su Breathe od The Prodigy, Children od Robert-a Miles-a, Everything Counts od Depeche Mode i Teardrop od Massive Attack.