MAGIJA MOZAIKA U UZUN MIRKOVOJ

Mala galerija ULUPUDS-a u Uzun Mirkovoj otvara 22. oktobra svoja vrata mozaiku malog formata. U pitanju je autorski projekat Petra Vujoševića koji se odvija po 16. put. 

Ovoga putra svoja dela predstaviće 44 autora iz  Bugarske, Argentine, Severne Makedonije, Rusije, Crne Gore, Izraela i Srbije.

Atraktivni izlagački prostor Male galerije ULUPUDS-a omogućava blizak kontakt i intiman doživljaj, koji je neophodan  za dela ovog formata (do 25 x 25 cm). I u ovako ograničenom formatu može se sagledati sva dubina pojedinačnih umetničkih praksi, od onih klasičnih, figurativnih do raznih tendencija i eksperimenata savremenog mozaika.

Lili Bunyik-Eros

Tokom proteklih 15 godina je na ovim izložbama učestvovalo skoro 300 autora iz dvadesetak zemalja. Ostvareno je ne samo međusobno upoznavanje raznih mozaičkih scena i mnogih interesantnih stvaralaca, već je došlo i do preplitanja i kreativnog mešanja i uticaja jednih na druge. Tako je savremeni mozaik dobio jedan novi podsticaj i uzlet ne samo u Srbiji nego i znatno šire.

Na izložbi će se, kao i prethodnih godina, dodeliti nagrada za najuspešnije.

Tokom trajanja  izložbe u galeriji biće organizovana i radionica mozaika. Zainteresovani se mogu prijaviti na kontakt telefon (063/72 44 003) ili na mejl: mozaik.malog.formata@gmail.com

NASLOVNA FOTOGRAFIJA: Milica Rašić, STONE MARBLE