MOJ OFF je GOTOV, ŽIVEO MOJ OFF!

U petak se, poslednjom projekcijom filma OPTUŽUJEM Romana Polanskog od 21 sat, završava MojOff festival, prvi filmski događaj ove vrste kod nas, koji je potpuno realizovan na internetu. 

Već sledećeg dana, od subote, 11. aprila, na MOJOFF.NET, počinje sa radom kućni bioskop MOJ OFF Online bioskop – Premium video na zahtev platforma (PVOD) koji će tokom cele godine raditi i obogaćivati svoj repertoar ekskluzivnim filmskim naslovima.

Prve nedelje MOJ OFF platforme, osim svih filmova koji su prikazani na prvom Online filmskom festivalu, naći će se i svetska online premijera dokumentarnog filma „Lijam Galager: Kao što je bilo” o slavnom frontmenu grupe „Oejzis“, regionalna online premijera filma „Zviždači” koji je nominovan za Zlatnu palmu na festivalu u Kanu, film o kome cela Evropa priča a koji je kod nas imao samo jedno festivalsko prikazivanje.

Scena iz filma Zviždači

Konačno je online dostupan film “Portret dame u vatri” dobitnik Srebrne palme za najbolji scenario, prikazan na Merlinka filmskom festivalu, kao i uzbudljiva naučno-fantastična priča „Ederlezi Rising” reditelja Lazara Bodrože.

Svake nedelje na MOJ OFF platformi biće dostupna do dva nova dečija filma!

Scena iz filma Ailovo putovanje

Tokom prve nedelje rada platforme mogu se preuzeti naslovi prikazani na poslednja dva dečija KIDS FEST festivala  – sinhronizovani film „Ailovo putovanje”, o opstanku malog divljeg jelena u srcu Lapnije, kao i ostvarenje “Espen u svetu planinskog kralja” o siromašnom momku koji, zajedno sa svojom braćom biva uvučen u opasnu zagonetku.

Svaki film u okviru najnovije Premium Video na Zahtev (PVOD) platforme, koju je pokrenula distributerska kuća MCF MegaCom Film u saradnji sa Kombank Dvoranom, multiplexx bioskopom CineGrand i bioskopom Vilin Grad, moći će da se preuzme po ceni od 109 dinara, na period od 24h, a tokom izolacije ponedeljkom i četvrtkom, u cilju podrške akcije #OSTANIKODKUĆE, posetioci  će moći i besplatno da pogledaju po jedan aktuelan festivalski naslov.

Među filmova koji će dva puta nedeljno, ponedeljkom i četvrtkom biti besplatni, našao se i film izraelskog reditelja Nadava Lapida “Sinonimi” ovenčanog Zlatnim medvedom na prošlogodišnjem Berlinalu, kao i nagradom kritike FIPRESCI, a domaća publika mogla je da ga pogleda na Festivalu autorskog filma(FAF), kao i  nagrađivani mađarski film “Suton”, dobitnik FIPRESCI nagrade u Veneciji.