NADI KOLUNDŽIJI ZLATNA MEDALJA GLOBAL MUSIC AWARDS

Pijanistkinja Nada Kolundžija jedna je od devet dobitnika velike međunarodne nagrade –  Zlatne medalje na takmičenju „Global Music Awards“, za trostruko CD izdanje „UDAH/IZDAH: Mala antologija muzike za klavir (1914–2014)“.

Ova nagrada za izuzetnost je ustanovljena 2011. godine, sa sedištem u Kaliforniji. Bronzana, srebrna i zlatna medalja dodeljuju se nezavisnim, talentovanim i inovativnim muzičkim umetnicima koji se bave različitim žanrovima.

Kandidati su prošli tri stepena selekcije o kojoj je odlučivao dvanaestočlani žiri sastavljen od vrhunskih muzičara iz celog sveta. O kompetenciji članova stručnog žirija govori podatak da su dobitnici brojnih renomiranih priznanja (Grammy, Emmy) i da su bili na vodećim listama Billboard magazina. Svi su nagrađeni i zlatnom medaljom na konkursu Global Music Awards.

Prilikom odlučivanja o nagradi, žiri se rukovodi kriterijumom u kome je istaknuto: „Tražimo emocionalnu komunikaciju, tražimo ono što će slušaocu biti novo, nezaboravno i upečatljivo. Tražimo kreativnost i kvalitet. Želimo da budemo iznenađeni i dirnuti onim što čujemo. Želimo da budemo uvereni da oni koje nagradimo zaista mogu da pokrenu publiku – tako da radost muziciranja postane zarazna. Želimo da nas umetnik podseti na to zašto toliko brinemo o muzici.

U takmičenju „Global Music Awards do sada je učestvovalo na stotine muzičara iz više od 70 zemalja. Mnogima od njih ovo je učešće otvorilo nova vrata u karijeri.

FOTO: Privatna arhiva