NAJSRPSKIJI SLOVENAC STIŽE U BEOGRAD NA KONCERT

Znate li onu pesmu zbog koje ste (ako ste kafanski čovek) u proteklih pet godina barem jednom zaplakali, barem jednu čašu razbili i ko zna koliko puta je zapevali? Onu za koju ste uvereni da je pisana kako bi ispratila srpske heroje koji su 1914 godine otišli da brane otadžbinu? Znate, zar ne? “Pukni zoro”… Najskuplja u kafani.

Inače pesma koju je napisao Slovenac.

Čuli ste za njega: radio je sa Draganom Bjelogrlićem Bjelom više puta. Ne samo na projektima vezanim za naše fudbalere i Montevideo, nego i u Senkama nad Balkanom

Čuli ste za njega: zove se Robert Pešut Magnifico. I dolazi u Beograd, da bi 9. aprila 2022. u 21 čas u Domu omladine prestavio svoj samozvani žanr Balkan-disco-schlager u okviru koncerata Urban Sessions, Centra beogradskih festivala  – CEBEF.

Sa svojim bendom, za kojeg kaže da je u boljoj formi nego ikada, Magnifico priprema šou na kojem će predstaviti svoju bogatu, tridesetogodišnju muzičku karijeru.

 “Malo ćemo da pevamo, malo ćemo se “ježiti”, smejati i pustiti po koju suzu i međusobno deliti radost i veselje,” poručuje Magnifico i dodaje: “Osećam se privilegovanim i srećnim što mogu svirati u Beogradu.”

 Ljubljančanin koji važi za jednog od najintrigantnijih muzičkih imena Slovenije i bivše Jugoslavije uspeo je da njegove pesme budu čak i tema diskusije u Evropskom parlamentu, dok su hitovi kao što su Hir Aj Kam Hir Aj Go Give Mi Mani, sa izdavačkom kućom Sony obišli ceo svet.  

Magnificove pesme su sastavni deo ne samo balkanske filmografije, kao što su “Senke nad Balkanom”, “Montevideo, Bog te video” i “Hotel Beograd”, već i popularnih američkih serija “CSI Miami” i HBO španske serije “Foodie Love”.

Samo maloCici Mici i Divna postale su klasici sa statusom evergreena.

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti na blagajni Doma omladine, prodajnim mestima Ticket Vision, kao i na sajtu tickets.rs.

Foto: Marko Delbello Ocepek