NEVERNE BEBE: BOLJE NEGO IKAD

Premijernim prikazivanjem spota “Ćuti” na društvenim mrežama, počela je promocija dugo očekivanog novog, osmog albuma “Hodaj” s potpisom “Nevernih beba”.

Progresiv rok bend koji postoji 29 godina (od aprila 1993) je regionalno poznat po odličnoj produkciji, nezaboravnim ženskim vokalima i fantastičnim živim nastupima.

I na ovom albumu Neverne bebe su ostale verne sebi, ako posmatramo produkciju i vokale (nema razloga da sumnjamo da će nastupi ostati na najvišem mogućem nivou), ali se mora priznati da je (zli jezici bi rekli “konačno”) bend napravio ozbiljan iskorak od njihove “himne” – Tužne pesme na sto načina. 

Spot za pesmu “Ćuti” u kojoj apsolutno dominira vokal Jelene Pudar snimljen je u Gamzigradu (Felix Romuliana) i apsolutno predstavlja ozbiljan iskorak u (visokoj) estetici koja je do sada pratila “Neverne bebe”, ali je i melodijski nešto sasvim novo.

PGP RTS/Neverne bebe/Milan Protić

„Kompletan osmi album Hodaj je naš krik pokušaja da se izdignemo iz opšteg ludila, i lokalnog, i globalnog. Gde smo, ko smo, kuda idemo, šta je ostalo od onoga što vidimo kada se pogledamo u ogledalu. Mi nemamo drugačiji način da pošaljemo poruku o potrebi preispitivanja od muzičke, umetničke, jedino to nas je uvek i interesovalo. Nismo poklekli trendu singlova niti odustali od koncepta albuma iako ljudi danas nemaju ni pet minuta, a zapravo i to je samo fikcija projektovana da nas drži u psihotičnom vrtlogu. Želimo da zastanu, da u kontinuitetu odslušaju jednu muzičku priču koja govori o životima svakog od nas, o padovima, ponovnom ustajanju i hodanju“ kaže Milan Đurđević, frontmen grupe, gostujući na RTS-u kod Bojane Marković.

Preporučujemo Milanu i prijateljima da prodube saradnju sa rediteljem Milanom Protićem, koji je podjednako zaslužan za tri minuta i 27 sekundi apsolutnog uživanja, kao i članovi poznatog benda. 

Album “Hodaj”, “Neverne bebe” su izdale za PGP RTS i od 15. decembra je u prodaji. Topla preporuka. I da: na kraju – obaveštenje. Sledeće godine, ovaj bend slavi trideset godina postojanja. Jedini logičan način za obeležavanje takvog jubileja: 30 koncerata u 30 gradova. Uživajte.