OD KRAJA NEDELJE iz Starog Dvora po jedan ONLINE KONCERT

Iz svečane sale Starog dvora, od kraja ove nedelje svakog dana od 18 do 19 časova uživo će biti emitovan po jedan koncert u kojem će građani Beograda i Srbije moći da uživaju iz svojih kuća. 

U ovom trenutku na spisku izvođača nalazi se oko 350 umetnika, koji će od Grada Beograda za period od dva meseca dobiti neku vrstu pomoći u vidu honorara koji neće biti niži od iznosa minimalca.

“U poplavi ružnih vesti vezanih za virus korona, odlučili smo da građanima Beograda i Srbije ponudimo neke lepe stvari, pogotovo kada u ovim vanrednim uslovima sede kod kuće. Tako će građani iz svojih domova moći da prate koncert, a beogradski umetnici će svirati samo na klaviru ili uz pratnju jednog muzičara i tako poštovati pravila koja postoje za vreme epidemije. Koncert će biti emitovan putem posebnog sajta koji će za tu priliku objaviti Grad Beograd, građani će moći da ga prate na Jutjubu, a zvuk i sliku moći će da preuzmu sve zainteresovane televizije. Na taj način želimo u svet da pošaljemo jednu lepu sliku iz Beograda”, navodi se u saopštenju gradskih vlasti.

Većina koncerata biće nastupi pop i rok muzičara, koji su se u najvećem broju odazvali pozivu da kroz ovu akciju pomognu građanima da lakše prebrode probleme izolacije.