OD SEPTEMBRA NA KULTURNE DOGAĐAJE POD MASKOM?

Sve je izvesnije da će od početka nove kulturne “sezone” pozorišta, bioskopi i ostala mesta okupljanja ljubitelja raznih grana umetnosti biti otvorena, ali će za predstave, projekcije, koncerte, izložbe i književne večeri obavezni rekviziti biti i potvrda o vakcinaciji ili negativan test kao i – maska! 

Ovo je beogradskim medijima potvrdio Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu:

– Razmotrićemo i inostrana iskustva, poput primera Brodveja gde će pozorišnim predstavama moći da prisustvuju samo vakcinisani i oni sa negativnim testom, naravno uz primenu svih drugih postojećih epidemioloških mera, poput nošenja maski, istakao je on.

Govoreći o početku predstojeće sezone u Beogradu, Karl je istakao da će u narednih desetak dana intenzivirati razgovore sa direktorima prestoničkih pozorišta, i pre svega predstavnicima Gradskog zavoda za zdravlje, kako bi krajem avgusta izašli sa održivim modelom, sa kojim bi smo se obratili kriznom štabu.

– Možda je to putokaz za ovu jesen, ne samo za pozorišta već i za bioskope, koji su da podsetim, podneli mnogo veći teret epidemije kovida jer su najduže bili zatvoreni i najsporije uspostavili repertoar – ističe Karl.