OLDTAJMERI STIŽU NA ADU CIGANLIJU

Oko 50-ak vlasnika  oldtajmera simbolično će zauzeti svoje mesto na parkingu Drive in bioskopa u subota 25. jula u 21h, kako bi pod vedrim nebom i zvezdama uživali u besplatnoj projekciji američkog filma “Le man 66: Slavna 24 sata” reditelja Džejmsa Mangolda. 

Ideja je da  se uz pomoć raznolikosti istorijskih vozila iz tridesetih, četrdesetih, pedesetih godina 20 veka, kao i mlađih automobila koji su u Oldtajmer klubu Beograd vratimo kroz vreme i dočaramo atmosferu starog Holivuda ljubiteljima automobila i trka.

Američka biografska akcija – drama iz 2019. godine u originalu “Ford V Ferari”, inače dobitnik dva Oskara 2020. godine,  obeležila je prethodnu filmsku godinu, posebno pasioniranim  “automobilistima” , najpre čuvenim ulogama Meta Dejmona i  Kristijana Bejla, ali i zanimljivom pričom o dva desidenta koji su zajedničkim snagama iznenadili stručnu javnost i obožavaoce automobilskih trka.

 

Film “Le Man ’66: Slavna 24 sata “beleži vezu između vizionarskog američkog dizajnera automobila Kerola Šelbija (Met dejmon ) i britanskog vozača Kena Majlsa (Kristijan Bejl ) koji su se udruženim snagama borili protiv korporativnog mešanja i njhovih ličnih demona kako bi, sredinom 60-ih godina, izgradili potpuno novi automobil kojim će izazvati dugogodišnjeg pobednika svetskog prvenstava Francuske u Le Manu -Ferarija.

Podsetimo, bioskop na otvorenom od 23. jula naplaćuje filmske projekcije, a dani rezervisani za film su četvrtak, petak, subota i nedelja.

Rezervacija karata vrši se preko sajta Kombank Dvorane www.kombankdvorana.rs