OSTALI SMO BEZ JOŠ JEDNOG SJAJNOG GLUMCA: OTIŠAO JE NENAD NENADOVIĆ

Beogradski glumac Nenad Nenadović nova je žrtva bolesti koja već drugu godinu hara Srbijom. Bolesti koja se sprečava vakcinom, bolesti čije postojanje mnogi negiraju. Bitku sa virusom Korona izgubio je jutros u bolnici Batajnica.

“Nažalost svih nas, istina je”, kratko je za internet portal Kurir u poruci napisao Igor Bojović, upravnik pozorišta “Boška Buhe”.

Nenad Nenadović je rođen 20. oktobra 1964. godine u Beogradu.

Generacije filmske i televizijske publike zapamtile su ga po ulogama u Vagi za tačno merenje, Povratku otpisanih, filmu Boško Buha…

Bio je omiljen i prirodan: vodio je više od hiljadu dečijih emisija “Zooteka”, “Pet-šou” i “Fazoni i fore”.

U seriji “Igra sudbine”, koja se trenutno emituje na programu televizije Prva igrao je kriminalca Brunera koji je patološki zaljubljen u glavnu žensku protagonistkinju Adu Kanački.

Nenadović je bio stalni član pozorišta “Boško Buha”. Rekorder po broju predstava u 2015. godini – u prvih pet meseci odigrao je 77 predstava.

Dobitnik više nagrada, između ostalih tri “Buhine” nagrade za predstave “Tri musketara” i “Princ – arkadna avantura”. Životna i nažalost neispunjena želja bila mu je da u penziju ode tek kada se njegovo matično pozorište renovira.

„Po profesiji sam jedinac, ali nisam rastao kao klasičan jedinac, jer je u našoj kući stalno bilo još nekoga – svako ko je dolazio u Beograd da studira bio je kod nas, pa je odatle išao dalje. Tako sam naučio da delim i navikao da se stalno s nekim družim. Bio sam jako nemirno dete, na samoj granici pristojnosti“, naveo je glumac u objavi na sajtu pozorišta.

Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i ćerke Janu i Minu.