OTAC NA SARAJEVO FILM FESTIVALU

U Open Air programu 26. Sarajevo Film Festivala koji počinje 14. avgusta, publika će moći pogledati filmove na festivalskoj platformi ondemand.sff.ba, među kojima su tražena ostvarenja regionalne i nezavisne američke produkcije.

U programu su čak tri svetske premijere: “Provincialni Viskonsin” američkog reditelja Nilsa Mulera, “Setićeš me se Kanađanina” Erika Tesijeaa i “Koncentriši se, baba” bosanskohercegovačkog reditelja Pjera Žalice, čijom će svetskom premijerom 14. augusta biti otvoreno 26. izdanje Sarajevo Film Festivala.

U programu je i nagrađivani film Srdana Golubovića, “Otac”, koji je nastao kao koprodukcija Srbije, Francuske, Nemačke, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, i uz podršku Filmskog centra Srbije.

Oca Nikolu u filmu tumači Goran Bogdan, dok su uloge dece poverene Ajli Šantić i Muharemu Hamziću, koji su prvi put na filmu, nakon što su prošli kasting u kome je učestvovalo više od 250 dece.

Ostale uloge tumače: Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jovo Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić

Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić, direktor fotografije je Aleksandar Ilić. Film je montirao Petar Marković. Kostimografkinja je Ljljana Petrović, a scenografi Goran Joksimović i Predrag Petrović. Muziku za film je komponovao Mario Šnajder.

Pomenuti filmovi iz tog programa Sarajevskog filmskog festivala biće dostupni na ondemand.sff.ba sedam dana nakon prvog prikazivanja.

Foto: Maja Medić