PISCI PAŽNJA! RASPISUJEMO KONKURS PAKET ARANŽMAN KRATKE PRIČE

Posle godinu dana postojanja došlo je vreme da raspišemo i svoj prvi konkurs, dragi čitaoci! Konkurs za ono po čemu smo bili poznati. Konkurs za kratku priču! 

U vreme vanrednog stanja i policijskog sata od marta do maja objavljivali smo svakodnevno po jednu kratku priču naših poznatih i manje poznatih autora. Iz tog našeg napora rodile su se dve knjige priča: Zbirku “Džindžer” je najpre objavila Mila Marčeta, a potom je, pred Novu godinu Nenad Baraković Bara objavio “Besparačke priče”. Baš zato što verujemo da su naš rad prepoznali oni koji znaju šta sa svojim pričama, raspisujemo konkurs pod nazivom

PAKET ARANŽMAN PRINT VERZIJA 2o21

Zbog čega ovakav naziv konkursa? 

Zato što u 2021. godini obeležavamo četrdeset godina otkako se pojavio verovatno najznačajniji rock-album u istoriji Balkana i zemalja koje na ovom poluostrvu postoje. Ili su postojale. A mi želimo da poštujemo našu kulturnu istoriju i da obeležimo na dostojan način 40 godina od objavljivanja nekih kultnih pesama…

Šta je tema konkursa? 

Naravno, pesme sa albuma Paket aranžman:

Maljčiki
Plastika
Schwule über Europa
Amerika
Krokodili dolaze
Zlatni papagaj
Vi
Ona se budi
Oko moje glave
Mali čovek
Niko kao ja

Za koga je konkurs otvoren?

Za sve etablirane i neetablirane pisce iz celog sveta koji stvaraju na jednom od sledećih jezika: srpskom, hrvatskom, bosanskom, crnogorskom.

Šta treba da uradite da bi ste učestvovali na konkursu? 

Treba da napišete priču inspirisanu jednom od pesama sa kultnog rock-albuma. Priča ne treba da bude duža od 3.000 reči.

Koliko priča možete da napišete kako biste učestvovali na konkursu? 

Jedanaest. Ali sve priče moraju biti posvećene (inspirisane) drugom pesmom sa albuma Paket Aranžman.

Na kom jeziku i kojim pismom pisati priče? 

Konkurs je otvoren za sve autore koji pišu: srpskim, hrvatskim, bosanskim i crnogorskim jezikom. Priče mogu biti pisane ćirilicom ili latinicom. Priče se ne moraju “srbizovati” i “ekavizirati”.

Kako, gde i u kom roku poslati priče? 

Priče se šalju mailom, odvojeno (u slučaju da imate više priča – po jedna priča u svakom mailu) na izdavastvo@kultura381.com sa naznakom ZA KONKURS PAKET ARANŽMAN. Krajnji rok za slanje priča je 28. februar 2021. do 24.00.

Šta je potrebno od podataka? 

Autori treba da nam pošalju samo puno ime i prezime. Sve ostale podatke (lične biografije i bibliografije) obezbedićemo na osnovu komunikacije e-mailom sa finalistima.

A nagrade? 

Svi autori čije priče uđu u zbirku pod nazivom PAKET ARANŽMAN PRINT VERZIJA 2021 dobiće od organizatora po tri besplatna primerka knjige. Tri autora najkvalitetnijih priča dobiće nagrade koje će obezbediti donatori portala Kultura 381.

Ko će ocenjivati priče? 

Tročlani žiri u sastavu (abecednim redom):

Karlo Astrahan (pisac, pokretač multimedijalne organizacije Liberland Art)
Aleksandar Bećić (pisac, pokretač i glavni urednik sajta Kultura 381)
Dule Nedeljković (pisac, roker, panker u duši).

Kada će i gde biti saopšteni rezultati konkursa? 

Krajnji rok za objavljivanje rezultata konkursa je 1. maj 2021. Rezultati konkursa biće saopšteni na sajtu Kultura 381, na FB stranici sajta Kultura 381, kao i na Twitter i Instagram profilu ovog sajta, ali i na drugim sajtovima koji podržavaju aktivnosti organizacije Liberland Art.

Kada će biti objavljena knjiga (zbirka) priča sa ovog konkursa? 

Do prvog oktobra 2021. zahvaljujući Liberlandu i udruženju građana Ključ, uz pomoć naših donatora.