POČEO 26. FAF: FESTIVAL POD MASKAMA

Da bi se bavio autorskim filmom, moraš biti uporan. Da bi se bavio festivalom autorskog filma, moraš biti još više uporan. Da ne upotrebimo reč koja bi mogla pogrešno da se protumači. 

Kako bilo, u Beogradu je, projekcijom filma Zlo ne postoji, svečano otvoreno 26. izdanje Festivala autorskog filma. Na ceremoniji otvaranja publici su se obratili Srdan Golubović – predsednik Saveta Festivala i Stefan Ivančić – član Saveta i selektor programa „Hrabri Balkan“, koji je zvanično proglasio ovo izdanje festivala otvorenim.

Stefan Ivančić – član Saveta FAF i selektor programa „Hrabri Balkan“ i Srdan Golubović – predsednik Saveta Festivala

„Ovogodišnji festival se dešava u drugačijim okolnostima, u vremenu neizvesnosti“, Golubović je citirao reči Srđana Vučinića, umetničkog direktora Festivala.

„Umetnost je zavera protiv sveta u kome živimo i ona je, možda, u ovom trenutku jedino pribežište koje nam ostaje. Umetnost je ulazak u svet lepote, snova, strasti i nade. Zato će Festival ove godine da se održi“, izjavio je Srdan Golubović.

Nakon  svečanog otvaranja, publika je imala priliku i da pogleda video poruku Muhameda Rasulofa, koji je pozdravio publiku i zahvalio se direkciji Festivala na trudu da se ovogodišnje izdanje održi.

Propisane mere su se poštovale na svakom koraku

Festival se ove godine održava, umesto tradicionalnih nedelju dana čak tri nedelje, od 27. novembra do 16. decembra.

Program Festivala za prvu nedelju nalazi se na zvaničnom sajtu faf.rs , kao i na društvenim mrežama Festivala, dok će se sledeće nedelje objaviti nove satnice za projekcije nakon 4. decembra, a druge nedelje Festivala satnice za poslednju.