PODCAST TREĆI SVET: DULE NEDELJKOVIĆ I BRANKO ANĐIĆ

AUTOR: Dule NEDELJKOVIĆ 

Pre par godina rekao sam da su ljudi iz moje generacije (plus-minus deset godina) ili poludeli ili umrli ili otišli preko. Ostalo nas je ovde po Beogradu tek za punu šaku jada.

Ali pošto je vreme relativno a život apsolutan, najbolje kćeri i najbolji sinovi našeg grada vraćaju se da ovde provedu svoju poznu mladost.

Pedesete su nove tridesete, čak i šesdesete su nove tridesete. Teror mladosti koji nam globalizam nameće nekako smo otresli sa svog mokrog krzna. I gazimo opet strojevim korakom kroz svet koji nam nije blagonaklon.

Plašim se da ustanem nekom starijem u gradskom prevozu, da me ne optuže da sam rasista ili pedofil. Pitaj boga šta sve ljudima može da padne na pamet. Ali na moju sreću autobusa i tramvaja nema u Beogradu. Zavejao ih sneg, a i mozgovi su nam zavejani.

Ali imamo sreće, još par meseci pa će proleće. Predaja nije opcija! Gost današnje epizode podcasta Treći Svet je gospodin Branko Anđić književnik, prevodilac, novinar, evrobirokrata, svetski putnik.

 

Branko je 30 godina živeo u Buenos Airesu, gde je otišao kao dopisnik Tanjuga, dok je to još uvek bila agencija u kojoj su radili novinari.
Njegovi tekstovi subotom u Politici su svojevrsno predavanje o životu.
Razgovarali smo na kritičan ali šmekerski način o političkoj korektnosti, o rodnoj ravnopravnosti o urbanoj prozi o piscima kao državnim službenicima, o tome kako su se novinari od nosilaca boemštine pretvorili u lovce na ljudske duše.
Ja mnogo volim sve goste koji su prošli kroz podcast.
E’ da. Vratio nam se i Uroš Bogdanović posle udesa koji je doživeo, nadam se se tonski neće videti da smo skrpili opremu.

One thought on “PODCAST TREĆI SVET: DULE NEDELJKOVIĆ I BRANKO ANĐIĆ

Comments are closed.